Löytökoirien pelastajan haastattelu

Löytökoirien äidin haastattelu

Kim Halliwell on aurinkoinen ja hyvin eläinrakas persoona. Hänen elämäntyönsä on auttaa koiria pois kaduilta ja kuoleman loukuista uusiin koteihin ja parempiin oloihin. Kimin pelastuslaitos sijaitsee Costa del Solilla, Espanjassa. Sain Kimiltä haastattelun hoitaessani hänen kanssaan viidennen Espanjasta tuotavan löytökoiran asioita. Kim on mahdollistanut jo neljän koirani saapumisen Suomeen!

Miten eläinten auttamistyö alkoi?

– Avustustyö alkoi nykyisessä muodossaan 1997 valtavaan tarpeeseen vaikkakin Olen pelastanut koiria ja kissoja vuodesta 1990 lähtien.

Mitä haluaisit sanoa niille ihmisille, jotka jättävät koiransa kadulle?

– Me toivomme että ihmiset kääntyvät meidän kaltaisten organisaatioiden puoleen sen sijaan että hylkäävät lemmikkinsä kadulle.

Mikä on surullisinta koirien pelastustyössä?

– Surullisinta on nähdä pentuja hylättävän ja jätettävän kuolemaan maaseudulle tai vaihtoehtoisesti roskalaatikoihin. Ne eivät ole tehneet mitään ansaitakseen tällaista.

Entä iloisinta?

Onnellisinta on nähdä koirat ja niiden uudet perheet. Se auttaa jaksamaan.

Millainen päiväohjelma pelastuskeskuksella on?

– Pelastuskeskus on avoinna seitsemän päivää viikossa. Vierailuaika on kello 10:stä kello 19:sta. Päivämme alkaa kello 8 ja päättyy kello 21 (jos olemme onnekkaita).

Kuinka monta koiraa on nyt pelastuskeskuksessa, entä normaalisti?

– Tällä hetkellä (25.4.2005) 148! Mutta normaalisti haluamme pitää sen 100 tienoilla.

Paljonko maksaa koira hankkiminen pelastuskeskuksesta?

– Me pyydämme lahjoituksia, mutta se on uudelleen kotiuttamisen kustannuksia varten. Rokotukset, steriloinnit, mikrosirut, lemmikkien passit, verikokeet trooppisia sairauksien tähden (leishmania, tick-kuume ja sydänmato), madotushoito. Kokonaiskustannukset ovat yhteensä 295 euroa.

Pelastuskeskuksen lyhenne on S.O.S. Mitä sen tarkoittaa?

– Spay Our Strays (Steriloikaa kulkukoiramme/-kissamme). SOS hoitaa sterilointi ohjelmaa katukissoille. Viime vuonna me steriloimme 850 koiraa ja kissaa.

Miten ihmiset voisivat auttaa työtänne löytöeläinten suhteen?

– Tekemällä sitoomuksia, lahjoituksia, sponsoroimalla koiraa, lähettämällä lahjoja kuten kaulapantoja, talutushihnoja, leluja ja takkeja talveksi, järjestämällä rahankeräystä, myös työn tunnetuksi tekeminen muissa maissa on tervetullutta! Enemmän käytännön huolehtimista koirista, adoptointia, me toivotamme vapaaehtoistyöntekijät tervetulleiksi pelastuskeskukseemme Costa del soliin. Tällä hetkellä suurin osa vapaaehtoistyöntekijöistämme on kotoisin Ruotsista.

Tarvitaan lisää niitä, jotka välittävät

Kimin kaltaisia ihmisiä tarvittaisiin lisää. Ihmisten julmuuksien ’paikkaustyö’ vaatii rohkeutta ja jaksamista. Jos olet suunnitellut matkaa tai sinulla on koti Costa del Solilla ja mietit koiran hankkimista tai toimimista koiran lentokummina, ota yhteyttä koirakoteihin. Löydät tietoa ja kuvia kodittomista koirista suoraan heidän sivuiltaan (halusanat: Espanjan koirat, S.O.S Animals, P.A.D)