Bio

Biografia Mia Joki

1975

Synnyin taiteilijaperheeseen, Olli ja Irene Joelle, toiseksi lapseksi.

Perheeseen kuului viisi sisarusta.

1981

6-vuotiaana mielessäni soi uusia melodioita, joita myöhemmin alettiin säveltää.

1982

Kuoroharrastus kirkon ABC-kuorossa. Ensiesiintyminen TV:ssä.

1983

Yksityistunnit pianonsoitosta alkavat ja jatkuvat joka viikkoisina neljä vuotta.

1990

Vietin välivuoden Espanjassa, jossa rakastuin latinalaiseen musiikkiin. Ryhdyin myös auttamaan siellä löytökoiria. Viisi espanjalaista löytökoiraa ja kaksi kuolemaan tuomittua pentua sai meiltä kodin.

1995

Valmistuin ylioppilaaksi. Työt alkoivat: Lahjatavara- ja musiikkiliikkeessä myyjänä (Lahjapalatsi, Tampere), taide- ja kehysliikkeessä kehystäjänä (Kehysliike Poka), taidegallerioissa galleristina.

1996

Pyrin Raamattukouluun, mutta rehtori pyysi lähtemään suoraan lähetyskentälle. Lähdin kristilliseen vapaaehtoistyöhön ICEJ:lle Jerusalemiin. Suomessa kävin vierailemassa hoitolaitoksissa. Säveltäminen alkoi.

1998

Kaksivuotinen työ radiotoimittajana Harri ’Manu’ Sampakosken rinnalla Tampereen seurakuntien tuottamissa ohjelmissa ’Eternity With You’ ja ’Yksi tie’ alkoi. Ohjelmat kuultiin radioasemilla: Radio Moreeni ja Radio Dei.

2000

Ensimmäinen albumi julkaistiin omista sävellyksistä yhdessä sisarusten kanssa. Mediassa laajaa huomiota herättävä CD oli V.O.G ’Uusi sydän’.

2001

2. albumi siskojen kanssa: Siskot ’Hyvää joulua’

2002

Nuortenryhmän ja kuoronjohtaja, Marja Pihlajan, kanssa syntyi CD: Seitsemän ’Hän’.

8.8.2002 avioiduin työparini ja rakastetuni, Harri ’Manu’ Sampakosken, kanssa. Häitä vietettiin Aleksanterin kirkossa, Tampereella. Vihkimisen toimitti rippipappini, Jaakko Kentta.

2003

Maalaaminen alkaa. Ensimmäinen taidenäyttely Helsingissä yhdessä taiteilija-isäni Olli Joen ja sisarusten kanssa.

’Helsingin tuomiokirkko’
’Taivaallinen vartija’

2004

Ensimmäinen soololevy englanniksi: Mia Joki ’What Is Love About’.

2006

Lauluopintoja kevyen musiikin linjalla Apassionata-opistossa Tampereella. Keikkailua ympäri Suomea, myös Ruotsissa ja Espanjassa.

Viides albumi: Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’, julkaistiin Helsingissä hotelli Arthurissa 4.11.2006.

2007

Ensimmäinen tyttö-lapsi, Olivia, syntyi 1.10.2007, jota seurasi vielä neljä tyttöä: Rosalin, Ancelin, Adelaine ja Lumina. Prinsessat saivat yhden veljen 28.3.2008, nimeltä Daniel Jan Christian. Yhteensä saimme kuusi lasta!

Olivia-ruusunnuppu mietteissään
Ancelin viihtyi sylissä
Rosalin isoine silmineen
Adelainella oli tummat hiukset ja silmät
Daniel oli hymypoika
Lumina syntyi joululahjaksi

2007

Sisustin perheemme kodin päääasiassa kierrätysmateriaaleista kehittelemäni sisustustyylin ’Nostalgo Paradisos’ (’Paratiisin kaipuu’) mukaan. Tyylisuunta huomioitiin useissa lehdissä (Meidän Talo, Oma koti, IS, Etuovi).

2008

Ensimmäinen kirjajulkaisu yhteistyössä taiteilija-siskoni, Lidia Joen, kanssa. Santerin syntymäpäivä -kirja levisi Lehtipisteen jakelussa ympäri Suomea. Lidia piirsi kuvat ja minä kirjoitin kertomuksen, mikä pohjautu tosikertomukseen pienestä pojasta, joka tippui lokasäilöön ja jonka enkeli nosti sieltä ylös.

’Akaan majakalla’ järjestettiin toripäivinä musiikkitapahtumia.

2009

Liittyminen taideyhdistyksiin: Taide Akaaseen ja Akaan Kuvataiteilijoihin. Yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Etelä-Suomessa. Maalaamisen lisäksi osallistuminen Näkymä-näyttelyihin ympäristötaideteoksilla: ’Elävän Jumalan temppeli’ yli 4m, ’Akaan Majakka’ 5,65m, risti ’Voiton merkki’, Daavidien tähti ’Rauhaa pyhä maa’ ja ’Turvallista matkaa’.

’Elävän Jumalan temppeli’ oli levähdyspaikka Nahkialan järvellä Akaassa.
Korinttissa kuvattiin video ’What Is Love about’

2010

Musiikkivideojulkaisut alkaa. YouTube-hitiksi nousi ensimmäinen videojulkaisu ’Hän tahtoo sut lähelle’.

’Rakkaus’ kuvaus Battery Parkissa, Benalmadenassa
’Lahja Jumalan’ kuvattiin Patmoksen saarella.

2013

Multimediakiertueet (videoita, puheita ja musiikkia) aloitti 16.6.2013 julkaistu, seitsemäs albumi: Mia Joki ’Aamuruskon maa’.

2014

Kahden vuoden vankilalähettikoulutus, jota seuraa vankilalähettinä toimiminen yhdessä aviopuolison kanssa. Vankilaläheteiksi vihkiminen Kylmäkosken kirkossa 27.7.2014.

CD ja DVD Mia Joki Aamuruskon maa

2015

40-vuotis syntymäpäiväjuhlassa julkaistiin ensimmäinen musiikkivideo/ karaoke DVD: Mia Joki ’Aamuruskon maa’ yli sadan hengen kuulijakunnalle.

2016

17 vuoden taon jälkeen hankin moottoripyörän (Honda Shadow VT750) ja liityin uudelleen Gospel Riders moottoripyöräkerhoon.

Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’ CD julkaistiin satojen motoristien päätapahtumassa MOJ Meetingissä, Tampereen kristillisellä koululla 16.7.2016.

2017

Tammikuussa TV-työ alkaa. Oma TV-sarja ’Vain yksi tie’ näytetään Taivas TV7:llä kerran kuukaudessa. Ohjelmissa nähdään yleensä entisen vangin todistus, oma musiikkivideo ja Harrin puhe. Sarjassa toimin tuottajana, editoijana ja musiikkivideoilla laulajana.

2018

TV-työ jatkuu. Vain yksi tie-sarjan lisäksi toimitimme erikoisohjelman: ’Aarne Ylppö, Suomen pelastaja?’ Liityn mediatyöryhmään. Toimitan juttuja Akaan Seurakuntaviesteihin.

2019

TV-työ jatkuu. Monet ohjelmamme ovat eniten katsottuja! Vain yksi tie-sarjan lisäksi toimitimme erikoisohjelman: ’Joen perheen joulu’.

2020

Valokuvamallin työ alkaa Pellavatehtaalla. Esiintyminen kuvissa ja videoilla. Mainoksia Aamulehdessä, Akaan Seudussa, Tamperelaisessa jne. www.pellavatehdas.fi

30 vuotta sävellystyötä takana. Juhlavuonna 7.3.2020 julkaistiin CD: Mia Joki ’Uskollinen’ sekä CD:nä, että netissä (iTunes, Spotify jne.). Julkaisujuhlaan saapui 122 kuulijaa.

Radiotyö saa alkaa! 6.10.2020 alkaen toimittamamme ’Vain yksi tie’-sarja kuullaan myös Radio Patmoksella kaksi kertaa viikossa nimellä ’Yksi tie’.

Vain yksi tie-sarjan lisäksi toimitimme erikoisohjelman: ’Kyösti Kallion erityinen tehtävä’, minkä ensiesitys oli Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2020.

1.12.2010 julkaistiin single ’Valo maailman’, mikä kuvattiin koronan takia suljetussa Akaan kirkossa.

Valotaideteos ’Turvallista matkaa’

2021

Tuottamamme ’Yksi tie’ -radio-ohjelmat jatkuvat joka viikko Radio Patmoksella. Myös TV7:llä jatkuu sama sarja kerran kuukaudessa nimellä ’Vain yksi tie’. Ohjelmat ovat useimmiten päässeet viiden katsotuimman joukkoon.

Äitienpäivänä 9.5 julkaistiin single ’Laulan laulan’, mikä kuvattiin Espanjan saarella, Cala Pi:ssa. Kuvausmatkoja on tehty Patmoksen saarelle, Israeliin, Espanjaan ja sen saarille sekä Paavalin jalanjäljille Kreikkaan.

’Aina ja iankaikkisesti’ single-kappale kuvattiin Lapin maisemissa, Aavasaksalla. Kappale on voimakkain koskaan tekemäni, sanat ovat suoraan Ilmestyskirjasta.

Joulukuun 1.pv Hitsound julkaisi vielä kolmannen singlen tänä vuonna. ’Kerran kauan sitten’ -videolla oli mukana Luminan lisäksi koirat.

Musiikkivideoita YouTubeen on julkaistu nyt yli 70 kappaletta.

Osallistuimme Akaan Lux valotaidetapahtumaan työllä ’Turvallista matkaa’, missä enkeli Gabriel siunaa ohiajavia autoja.

Jatkoin juttujen kirjoittamista Akaan Seurakuntaviestiin.

Mallintöiden lisäksi myös olin myös myyjänä Pellavatehtaalla, Akaan Toijalassa.

Myyjänä Pellavatehtaan 400 neliön myymälässä

Jatkoin juttujen kirjoittamista Akaan Seurakuntaviestiin.

Mallintöiden lisäksi myös olin myös kesäsesongin aikana myyjänä Pellavatehtaalla, Akaan Toijalassa.

’Vain yksi tie’-ohjelmasarja jatkuu TV7:llä. Nyt jaksoja on yli 60kpl. Erikoisdokumenttina tehtiin kolmen jakson sarja Liisa Purasta nimellä ’Emäntä ja evankelista’. ’Yksi tie’-sarja jatkuu myös Radio Patmoksella kahdesti joka viikko. Nyt myös YouTube-kanavalta voit seurata ’Vain yksi tie’ -ohjelmia.

Uusi albumi esiteltiin TV7:llä neljän jakson sarjassa ’Korkaimman suojassa’. Mainoksia levynjulkaisukiertueesta kuultiin TV7:n lisäksi Radio Deistä. Saimme Deistä myös vieraaksemme ’Kesämiehen’, joka äänitti elämäämme linjoille puolentoistatunnin ajan. Radio Patmoksella saimme olla haastateltavina Aamuohjelmassa 27.5.

2022

22.2.22 Hitsound julkaisi menevän singlen tulevalta albumilta. ’Juna jyskyttää’-kappale pääsi Radi Dein soittolistan lisäksi aamuohjelmaan. Musiikkivideolla oli viisi pikkuista matkaamassa aidon museojuna Jumbon kyydissä.

Ukrainan sota sai vanhan kappaleen ’Aamuruskon maa’ elämään ja se julkaistiin singlenä. Kappaleessa on mukana ukrainalainen Andrij Stasevskij, joka lausuu Psalmin 31 ukrainaksi.

Yhdeksäsä albumi ’Korkeimman suojassa’ julkaistiin 10.6.22 Aleksanterin kirkossa. Levynjulkaisujuhla oli samalla 20 vuotis Hääpäiväjuhlamme. Paikalle saapui 132 vierasta.

Kolme merkittävää ovea avautui marraskuussa 2022. Lähdin mukaan kirkollisvaaleihin. Tulin valituksi kirkkovaltuustoon ja sittemmin kirkkoneuvostoon. Kristillisdemokrattien kansanedustajaehdokkaaksi sain kutsun samassa kuussa! Vaalimottoni oli ’Tapahtukoon Sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa’ ja ’Suomen kansan turva on Jumalassa’. Sain 528 ääntä, mikä oli akaalaisista ehdokkaista toiseksi eniten ja Pirkanmaalla eniten ääniä KD:n uusista ehdokkaista, se innosti jatkamaan vastuutehtävissä!

2023

Kymmenes juhla-albumi on Best of -kokoelma, mihin on koottu kaikkien aikojen suosituimmat kappaleet vuosilta 2000-2023, kuten ’Nooa’, ’Isä meidän’, ’Hän tahtoo sut lähelle’, ’Matkalla taivaaseen’ jne. Nämä ja monta muuta kuullaan nyt uudelleen miksattuina versioina. Lisäksi albumilta löytyy kaksi tuottajan uutta suosikkia. Albumi julkaistiin 13.5.23 sekä fyysisenä CD:nä, että ladattavana versiona suoratoistoalustoilla. Julkaisukonsertista alkoi ensimmäistä kertaa myös ’Joki Familyn’ kiertävä taidenäyttely!

Koko perheen yhteinen taidenäyttely-tour käynnistyi palaverista, jossa tamperelainen diakoni pyysi minulta näyttelyä ja lisäsi siihen, voisivatko lapsetkin osallistua siihen mukaan. Lapset innostuivat ja niinpä käynnistyi kiertue, missä noin 60 työn näyttely pystytetään eri kaupunkeihin pääasiassa kirjastoihin ja vanhainkoteihin.

Mediassa oli useampi juttu vuonna 2023:

 • toukokuun 23 Uusi Elämä-lehdessä ’Samasta perheestä’-juttu, (äiti ja tytär – Mia ja Olivia)
 • Radio Dei ’Viikon levy’ (viikoilla 19 ja 20) The Best of Mia Joki.
 • Radio Dein aamussa Matias Villbergin haastateltavana 12.5.23
 • Silta-lehti (toukokuu) juttu Joki Familyn taidenäyttelystä ja Best of -albumin julkaisukonsertista
 • Uusi Tie-lehti (kesäkuun juhannusno.) pääjuttu perheestä
 • Akaan Seudussa juttu Family Joki taidenäyttelystä Viialassa 10.6.23
 • TV7 20-juhlavuoden ’Arkin rakentajat’ -ohjelmassa mukana Harrin kanssa 18.7.23
 • Rauhan tervehdys-lehti (puffi Oulun kiertueesta), 3.8.23
 • Uusi Elämä-lehti (kansi ja 3 sivua) marraskuu 2023 (juttu perheestä)
 • Pyhän maan Kristityt -juhlalehti (3 sivun juttu perheestä)

2024

13.2 sain tietää tulleeni valituksi Tampereen Hiippakuntavaltuustoon. Olin nyt siis mukana vahvasti kirkon vastuutehtävissä (kirkkovaltuustossa, kirkkoneuvostossa, lapsiasiahenkilönä, aikuistyön puheenjohtajana ja Hiippakuntavaltuustossa). Jumala antakoon viisautta ja uskollisuutta Hänen tahdolleen kaikissa näissä vastuutehtävissä.

Olemme sekä Harrin kanssa kaksin että koko perheemme voimin vieneet ilosanomaa ja toivoa monin eri tavoin vuosikymmenten ajan ilman mitään tukirengasta. Mutta nyt saimme kuulla iloisen uutisen: saimme oman tukitilin Pyhän maan kristityt ry:n lähetteinä! Vastaamme tällä hetkellä seuraavista työmuodoista:

TV-OHJELMAJULKAISUT TV7:llä

Kaikki Vain yksi tie -ohjelmat katsottavissa: TV7 arkistosta. Ohjelmissa olen tuottaja, editoija, laulaja ja välillä myös puhuja.

 • 8.1.2017 Vain yksi tie osa 1, musiikkivideot: ’Nooa’ ja ’Että meillä rauha olisi’
 • 5.2.2017 Vain yksi tie osa 2, musiikkivideo: ’Siis valvokaa’
 • 5.3.2017 Vain yksi tie osa 3, musiikkivideot: ’Rauhaa pyhä maa’ ja ’Uskon vaan’
 • 2.4.2017 Vain yksi tie osa 4, musiikkivideot: ’Monta kulkijaa’ ja ’Sulle valmis’
 • 30.4.2017 Vain yksi tie osa 5, musiikkivideot: ’Halleluja’ ja ’Oletko se sinä’
 • 28.5.2017 Vain yksi tie osa 6, musiikkivideot: ’Iankaikkisen elämän’ ja ’Yksi tie’
 • 25.6.2017 Vain yksi tie osa 7, musiikkivideot: ’Minun sieluni kiittää’ ja ’Rakkaus’
 • 20.8.2017 Vain yksi tie osa 8, musiikkivideot: ’Taivas’ ja ’Voittajien’
 • 19.9.2017 Vain yksi tie osa 9, musiikkivideot: ’Herra Sua kiittää saan’ ja ’Lähetä minut’
 • 15.10.2017 Vain yksi tie osa 10, musiikkivideo:’ Älkää murehtiko’
 • 12.11.2017 Vain yksi tie osa 11, musiikkivideo: ’Lahja Jumalan’
 • 10.12.2017 Vain yksi tie osa 12, musiikkivideo: ’Herra suojele kansaamme’
 • 7.1.2018 Vain yksi tie osa 13, musiikkivideo: ’Aamuruskon maa’
 • 4.2.2018 Vain yksi tie osa 14, musiikkivideo: ’Usko Herraan Jeesukseen’
 • 4.3.2018 Vain yksi tie osa 15, musiikkivideot: ’Saan ajaa kohti taivasta’ ja ’Tässä äiti’
 • 1.4.2018 Vain yksi tie osa 16, musiikkivideot: ’Kotisatamaan’ ja ’Jeesus voittanut on’
 • 29.4.2018 Vain yksi tie osa 17, musiikkivideo: ’Kruunataan’
 • 27.5.2018 Vain yksi tie osa 18, musiikkivideo: ’Olet ihmeellinen’
 • 24.6.2018 Vain yksi tie osa 19, musiikkivideo: ’Monta kulkijaa’ ja ’Sulle valmis’
 • 16.9.2018 Vain yksi tie osa 20, musiikkivideo: ’Matkalla Taivaaseen’
 • 14.10.2018 Vain yksi tie osa 21, musiikkivideo: ’Rakastan niin Herraani’
 • 11.11.2018 Vain yksi tie osa 22, musiikkivideo: ’Isä meidän’ ja ’Tuuli viestin tuo’
 • 6.12.2018 Aarne Ylppö, Suomen pelastaja?, musiikkivideo ’Herra suojele kansaamme’
 • 9.12.2018 Vain yksi tie osa 23, musiikkivideo: ’Valo maailman’
 • 13.1.2019 Vain yksi tie osa 24, musiikkivideo: ’Hän tahtoo sut lähelle’
 • 10.2.2019 Vain yksi tie osa 25, musiikkivideo: ’Lauluni pieni’
 • 10.3.2019 Vain yksi tie osa 26, musiikkivideo: ’Suuri Jumala’
 • 4.2019 Vain yksi tie osa 27, musiikkivideo: ’Kuin kyyhkynen’
 • 5.5.2019 Vain yksi tie osa 28, musiikkivideo: ’Niin kaunis maailmamme on’
 • 2.6.2019 Vain yksi tie osa 29, musiikkivideo: ’Jeesus on ainoa’
 • 30.6.2019 Vain yksi tie osa 30, musiikkivideo: ’Sinun on taivas ja maa’
 • 25.8.2019 Vain yksi tie osa 31, musiikkivideo: ’Ei suurempaa’
 • 22.9.2019 Vain yksi tie osa 32, musiikkivideo: ’Uskollinen’
 • 20.10.2019 Vain yksi tie osa 33, musiikkivideo ’Hän tulee’
 • 17.11.2019 Vain yksi tie osa 34, musiikkivideo ’I Miss You’ ja ’Only One Way’
 • 15.12.2019 Vain yksi tie osa 35, musiikkivideo: ’Jeesus voittanut on’
 • 25.12.2019 Joen perheen joulu, musiikkivideot: ’Valo maailman’ ja ’Kerran’
 • 12.1.2020 Vain yksi tie osa 36, musiikkivideo: ’Iankaikkisen elämän’
 • 9.2.2020 Vain yksi tie osa 37, musiikkivideo ’Armoistuin’
 • 8.3.2020 Vain yksi tie osa 38, musiikkivideo Kiittää mä saan’ ja ’Herra suojele kansaamme’
 • 5.4.2020 Vain yksi tie osa 39, musiikkivideo ’Sulle valmis’
 • 3.5.2020 Vain yksi tie osa 40, musiikkivideo ’Lintunen’
 • 31.5.2020 Vain yksi tie osa 41, musiikkivideo ’Ota suojaasi’
 • 21.6.2020 Vain yksi tie osa 42, musiikkivideo ’Suvivirsi’
 • 23.8.2020 Vain yksi tie osa 43, musiikkivideo ’Kuka sua rakastaa’
 • 20.9.2020 Vain yksi tie osa 44, musiikkivideo ’Elää saan’
 • 18.10.2020 Vain yksi tie 45, musiikkivideo ’More Love’
 • 15.11.2020 Vain yksi tie 46, musiikkivideo ’Elämä on lahja’
 • 6.12.2020 Kyösti Kallion erityinen tehtävä, musiikkivideo ’Kiittää mä saan’
 • 13.12.2020 Vain yksi tie 47, musiikkivideo ’Rauhaa pyhä maa’ ja ’Valo maailman’
 • 10.1.2021 Vain yksi tie 48, musiikkivideo ’All You Need Is Love’
 • 7.2.2021 Vain yksi tie 49, musiikkivideo ’Kiittää mä saan’
 • 7.3.2021 Vain yksi tie 50, musiikkivideo ’Niin kaunis maailmamme on’
 • 4.4.2021 Vain yksi tie 51, musiikkivideo ’Iankaikkisen elämän’
 • 2.5.2021 Vain yksi tie 52, musiikkivideo ’Laulan laulan’
 • 30.5.2021 Vain yksi tie 53, musiikkivideo ’Kuka sua rakastaa’
 • 27.6.2021 Vain yksi tie 54, musiikkivideo ’Suvivirsi’
 • 22.8.2021 Vain yksi tie 55, musiikkivideo ’Elää saan’
 • 19.9.2021 Vain yksi tie 56, musiikkivideo ’What Is Love about’
 • 17.10.2021 Vain yksi tie 57, musiikkivideo ’Love Is the Greatest Thing’
 • 14.11.2021 Vain yksi tie 58, musiikkivideo ’Aina ja iankaikkisesti’
 • 14.11.2021 Jumalanpalvelus, MAF Peltilintuleiri
 • 12.12.2021 Vain yksi tie 59, musiikkivideo ’Kerran kauan sitten’
 • 9.1.2022 Vain yksi tie 60, musiikkivideo ’Somewhere’
 • 6.2.2022 Vain yksi tie 61, musiikkivideo ’Olet ihana’
 • 23.2.2022 ’Liisa Pura – Emäntä ja Evankelista’ osa 1
 • 6.3.2022 Vain yksi tie 62, musiikkivideo ’Juna jyskyttää’ ja ’Kiittää mä saan’
 • 10.3.2022 ’Liisa Pura – Emäntä ja Evankelista’ osa 2
 • 23.3.2022 ’Liisa Pura – Emäntä ja Evankelista’ osa 3
 • 3.4.2022 Vain yksi tie 63, musiikkivideo ’Aamuruskon maa’
 • 8.5.2022 Vain yksi tie 64, musiikkivideot ’Halleluja’ ja ’Armoistuin’
 • 10.5.2022 Korkeimman suojassa-sarja, musiikkivideo ’Aamuruskon maa’
 • 17.5.2022 Korkeimman suojassa-sarja, musiikkivideo ’Aina ja iankaikkisesti’
 • 24.5.2022 Korkeimman suojassa-sarja, musiikkivideo ’Elämä on lahja’
 • 29.5.2022 Vain yksi tie 65, musiikkivideo ’Korkeimman suojassa’
 • 31.5.2022 Korkeimman suojassa-sarja, musiikkivideo ’Korkeimman suojassa’
 • 26.6.2022 Vain yksi tie 66, musiikkivideo ’Kunnia’
 • 21.8.2022 Vain yksi tie 67, musiikkivideo ’Hän otti kädestä kii’
 • 18.9.2022 Vain yksi tie 68, musiikkivideo ’Elämä on lahja’
 • 16.10.2022 Vain yksi tie 69, musiikkivideo ’Elää saan’
 • 13.11.2022 Vain yksi tie 70, musiikkivideo ’Sun lähellä on niin hyvä olla’
 • 11.12.2022 Vain yksi tie 71, musiikkivideo ’Joulu joulu’
 • 8.1.2023 Vain yksi tie 72, musiikkivideo ’Hän otti kädestä kii’
 • 5.2.2023 Vain yksi tie 73, musiikkivideo ’Isä meidän’
 • 5.3.2023 Vain yksi tie 74, musiikkivideot ’Hän tahtoo sut lähelle’ ja ’Jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman’
 • 2.4.2023 Vain yksi tie 75, musiikkivideo ’More Love’
 • 30.4.2023 Vain yksi tie 76, musiikkivideo ’Nooa’
 • 28.5.2023 Vain yksi tie 77, musiikkivideo ’Matkalla Taivaaseen’
 • 25.6.2023 Vain yksi tie 78, musiikkivideo ’Sinun on taivas ja maa’
 • 27.8.2023 Vain yksi tie 79, musiikkivideo ’Jotka odottavat Herraa, saavat uuden voiman’
 • 24.9.2023 Vain yksi tie 80, musiikkivideo ’The One I Love’
 • 22.10.2023 Vain yksi tie 81, musiikkivideo ’Let Me just Know You’
 • 12.11.2023 Vain yksi tie 82, musiikkivideo ’Sua janoan sydämeeni’ ja ’Rauhaa pyhä maa’
 • 10.12.2023 Vain yksi tie 83, musiikkivideo ’Niin kaunis maailmamme on’
 • 14.1.2024 Vain yksi tie 84, musiikkivideo ’Lauluni pieni’
 • 11.2.2024, Vain yksi tie 85, musiikkivideo ’Siis valvokaa’
 • 10.3.2024 Vain yksi tie 86, musiikkivideo ’Iankaikkisen elämän’

MUSIIKKIJULKAISUT

 • v.2000 CD Voice Of God ’Uusi sydän’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja yksi laulajista)
 • v.2001 Single Siskot ’Aamuhetki’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja yksi laulajista)
 • v.2001 Single Siskot ’Hyvää joulua’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja yksi laulajista)
 • v.2001 CD Siskot ’Hyvää Joulua’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja yksi laulajista)
 • v.2002 CD Seitsemän ’Hän’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja yksi laulajista)
 • v.2003 Single Mia Joki ’I Miss You’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2003 CD Mia Joki ’What Is Love About’ Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2006 CD Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2006 Single Mia Joki ’Nooa’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2006 Single Mia Joki ’Usko Herraan Jeesukseen’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2013 CD Mia Joki ’Aamuruskon maa’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2015 DVD Mia Joki ’Aamuruskon maa’, Hitsound (editoija, säveltäjä, sanoittaja, laulaja)
 • v.2015 Single Mia Joki ’Nooa – Remake’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2016 CD Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja, laulaja)
 • v.2016 Single Mia Joki ’Saan ajaa kohti Taivasta’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2020 CD Mia Joki ’Uskollinen’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2020 Single Mia Joki ’Valo maailman’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2021 Single Mia Joki ’Laulan laulan’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2021 Single Mia Joki ’Elää saan’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2021 Single Mia Joki ’Aina iankaikkisesti’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2021 Single Mia Joki ’Kerran kauan sitten’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2022 Single Mia Joki ’Juna jyskyttää’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2022 Single Mia Joki & Andrij Stasevskij ’Aamuruskon maa Remake’ (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2022 CD ’Korkeimman suojassa’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2022 Single ’Joulu joulu’, Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2023 Single ’Isä meidän’ Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2023 Single ’Jotka odottavat Herraa, saavat uuden voiman’ Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)
 • v.2023 CD ’Tapahtukoon Sinun tahtosi – The Best of Mia Joki’ Hitsound (säveltäjä, sanoittaja ja laulaja)

MUSIIKKIVIDEOJULKAISUT

Yli 75 musiikkivideota YouTubessa, (v.2024 yli 142 000 katselua).

 • v.2010 ’Hän tahtoo sut lähelle’ CD:ltä Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’  Katso
 • v.2012 ’I Miss You’ CD:ltä Mia Joki What Is Love about’  Katso
 • v.2012 ’Only One Way’ CD:ltä Mia Joki What Is Love about’  Katso
 • v.2012 ’Somewhere’ CD:ltä Mia Joki ’What Is Love about’  Katso
 • v.2012 ’Aamuruskon maa’ CD:ltä Mia Joki ’Aamuruskon maa’  Katso
 • v.2013 ’One I Love’ CD:ltä Mia Joki ’What Is Love about’  Katso
 • v.2013 ’Usko Herraan Jeesukseen’ CD:ltä Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’  Katso
 • v.2013 ’Rakkaus’ CD:ltä Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’ Katso
 • v.2013 ’Isä meidän’ CD:ltä Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’ Katso
 • v.2013 ’All You Need Is Love’ CD:ltä Mia Joki ’What Is Love about’ Katso
 • v.2013 ’God Is Faithfull’ CD:ltä Mia Joki ’What Is Love about’ Katso
 • v.2013 ’Minun sieluni kiittää’ CD:ltä Mia Joki ’Aamuruskon maa’ Katso
 • v.2013 ’Iankaikkisen elämän’ CD:ltä Mia Joki ’Aamuruskon maa’ Katso
 • v.2014 ’Nooa remake’ CD-singleltä Mia Joki ’Nooa’ Katso
 • v.2015 ’Aamuruskon maa’ DVD/CD:ltä Mia Joki ’Aamuruskon maa’  Katso
 • v.2016 ’Matkalla Taivaaseen’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’  Katso
 • v.2017 ’Lähetä minut’ CD:ltä Mia Joki ’Aamuruskon maa’  Katso
 • v.2017 ’Herra suojele kansaamme’ CD:ltä Mia Joki ’Aamuruskon maa’  Katso
 • v.2017 ’Lahja Jumalan’ Katso
 • v.2018 ’Rakastan niin Herraani’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders Katso
 • v.2017 ’Tässä äiti’  Katso
 • v.2018 ’Sulle valmis’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’  Katso
 • v.2018 ’Saan ajaa kohti Taivasta’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’  Katso
 • v.2018 ’Monta kulkijaa’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’  Katso
 • v.2019 ’Saan ajaa kohti Taivasta’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’  Katso
 • v.2019 ’Rauhaa pyhä maa’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’  Katso
 • v.2019 ’Rakkaus’ CD:ltä Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’ Katso
 • v.2019 ’Sinun on taivas ja maa’ CD:ltä Mia Joki ’Uskollinen’ Katso
 • v.2019 ’Only One Way’ CD:ltä What Is Love about’ Katso
 • v.2019 ’Uskollinen’ CD:ltä Mia Joki ’Uskollinen’  Katso
 • v.2020 ’Kiittää mä saan’ CD:ltä Mia Joki ’Uskollinen’ Katso
 • v.2020 ’Usko Herraan Jeesukseen’ CD:ltä Mia Joki ’Kuin kyyhkynen’ Katso
 • v.2020 ’Olet ihmeellinen’ Katso
 • v.2020 ’Jumala on uskollinen’ Katso
 • v.2020 ’Kuka sua rakastaa’ Lyrics CD:ltä Mia Joki ’Uskollinen’ Katso
 • v.2020 ’Armoistuin’ CD:ltä Mia Joki ’Uskollinen’ Katso
 • v.2020 ’Olet ihana’ CD:ltä Mia Joki ’Uskollinen’ Katso
 • v.2020 ’Herra Sua kiittää saan’ CD:ltä Mia Joki ’Uskollinen’ Katso
 • v.2020 ’Suvivirsi’ Joki Family Katso
 • v.2020 ’Elää saan’ CD:ltä Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’ Katso
 • v.2020 ’Valo maailman’ Katso
 • v.2021 ’Kiittää mä saan – New Version’ Katso
 • v.2021 ’Lintunen’ CD:ltä Seitsemän ’Hän’ Katso
 • v.2021 ’Niin kaunis maailmamme on’ CD:ltä Seitsemän ’Hän’ Katso
 • v.2021 ’Laulan laulan’ CD:ltä ’Korkeimman suojassa’ Katso
 • v.2021 ’Aina ja iankaikkisesti’ CD:ltä ’Korkeimman suojassa’ Katso
 • v.2021 ’Kerran kauan sitten’ Katso
 • v.2022 ’Juna jyskyttää’ CD:ltä Korkeimman suojassa’ Katso
 • v.2022 ’Aamuruskon maa Remake’ Katso
 • v.2022 ’Sun lähellä on niin hyvä olla’ CD:ltä ’Korkeimman suojassa’ Katso
 • v.2022 ’Joulu joulu’ Katso
 • v.2023 ’Isä meidän’ CD:ltä ’Korkeimman suojassa’ Katso
 • v.2023 ’Jotka odottavat Herraa saavat uuden voiman’ CD:ltä ’Korkeimman suojassa’ Katso
 • v.2023 ’Matkalla Taivaaseen’ New Version CD:ltä ’The Best of Mia Joki’ Katso
 • v.2023 ’Korkeimman suojassa’ CD:ltä Mia Joki ’Korkeimman suojassa’ Katso

RADIO-OHJELMAT

 • v.1998-2000 ’Eternity with You’ radio sarja, Radio Moreeni (kerran kuukaudessa)
 • v.2000-2001 ’Yksi tie’ -sarja, Radio Moreeni ja Radio Dei (kerran kuukaudessa)
 • v.2021-2024 ’Yksi tie’ -sarja, Radio Patmos (joka ti, uusinta joka su)

PUHEJULKAISUT

v.2000 opetuskokoelma ’Eternity With You’ (koostettu Radio Moreenissa ja Radio Deissä kuulluista ohjelmista)

KIRJAJULKAISUT

v.2008 Lastenkirja ’Santerin syntymäpäivä’, Tampereen Paperikonttori

KIRJOITTAMANI LEHTIJUTUT SEURAKUNTAVIESTISSÄ

 • ’Kolumbialaisen Valentinan joulun odotus’ (29.11.23) Lue juttu
 • ’Akaan miestyön menestyksen salaisuus’ (23.11.22)
 • ’Kauhun näyttämöltä rauhan valtakuntaan’ (23.11.22)
 • ’Mitä ensimmäisenä jouluna tapahtui?’ Joulugallup (23.11.22)
 • ’Akaan seurakunnan kerhossa on kivaa!’ (6.4.22) Lue juttu
 • ’Seurakunnan kerholaisten gallup’ (6.4.22) Lue juttu
 • ’Entisten nuorten Majataloiltoja on järjestettty 10 vuotta ja työ jatkuu’ (6.4.22) Lue juttu
 • ’Andrij Stasevskij saa sukulaisiltaan videoita sodan keskeltä ja haluaa poikansa luo Ukrainaan’ (6.4.22) Lue juttu
 • ’Mikä on rakkain joulumuistosi’ Gallup (24.11.2021) Lue lehti
 • ’Koulukiusatun tytön ensimmäinen joulu’ (24.11.2021) Lue lehti
 • ’Kun kuuluisa pappi ryöstettiin’ (24.3.2021) Lue lehti
 • ’Brittiläinen Nicholas Winton pelasti 669 juutalaislasta varmalta kuolemalta’ (1.4.2020) Lue lehti
 • ’Rakkaus, joka täytyy kokea’ (1.4.2020) Lue lehti
 • ’Joulu vankilassa’ (27.11.2019) Lue juttu
 • ’Joen perheen lapset kertovat joulusta’ (27.11.2019) Lue juttu
 • ’Ensimmäinen joulu’ (27.11.2019) Lue juttu
 • ’Jyväskylä kirkkopäivät vetivät huimat 10000 kävijää’ (5.6.1209) Lue juttu
 • ’Aarne Ylppö oli vankilatyön uranuurtaja Akaassa’ (heinäkuu 2019) Lue juttu

SUUNNITELMAT/TOTEUTUKSET

 • v.2008 Hervanta-logo (Olli Joen kanssa)
 • v.2008 Jouluikkuna-maalaukset Varmiolan kahvilaan taiteilija Seija Kinnarin kanssa
 • v.2012 Leikkimökkikirkko (piirustukset, sisustus). Toteutus yhteistyönä paikallisten ihmisten ja yritysten kanssa

YKSITYISNÄYTTELYT

 • v.2010  Multimedia-näyttely ’Valoa pimeyteen’, Majakka kahvio, Akaa
 • v.2010  Multimedia-näyttely ’Viesti Taivaasta’, Hervannan kirjasto, Tampere
 • v.2010 Taidenäyttely ’Tähti on syttynyt’, Toijalan Kaupungin kirjasto, Akaa
 • v.2011 Taidenäyttely ’Siipien suojissa’, Varmiola, Akaa
 • 3.-31.5.23 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, Seurakuntientalo, TAMPERE
 • 2.6.-14.8.23 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, kirjasto, Viiala
 • 5.-29.9.23 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, kirjasto, Toijala
 • 1.-31.10.23 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, kirjasto, Urjala
 • 1.11.23-1.4.24 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, Havulinna, Toijala
 • 2.4-16.5.24 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, kirjasto, Renko
 • 17.-31.5.24 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, kirjasto, Hervanta
 • 3.-28.6.24 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, Koilliskeskuksen kirjasto, Tampere
 • 1.-31.7.24 Taidenäyttely Family Joki ’Tapahtukoon Sinun tahtosi’, Messukylän kirjasto, Tampere

YHTEISNÄYTTELYT

 • v.2003 Enkelinäyttely, Galleria 4-kuus, Helsinki
 • v.2009 Ympäristötaidenäyttely Näkymä 2009, ’Elävän Jumalan temppeli’, Akaa
 • v.2009 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2010 Ympäristötaidenäyttely Näkymä 2010, ’Voiton merkki’ ja ’Akaan majakka’, Akaa
 • v.2011 Taidenäyttely, Varmiola, Akaa
 • v.2011 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2011 Kiertävä valokuvanäyttely ’Minun Akaani’, Viialan Kirjasto, Toijalan Kirjasto ja Kylmäkosken Kirjasto, Viiala, Toijala, Kylmäkoski
 • v.2012 Taidenäyttely, Varmiola, Akaa
 • v.2012 Ympäristötaidenäyttely Näkymä 2012, ’The Mark of King’s 2nd Coming’, Akaa
 • v.2012 Taidenäyttely, Ystävyyskaupunki Tapa, Viro
 • v.2012 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2013 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2013 Ympäristötaidenäyttely Näkymä 2013, ’Rauhaa pyhä maa’, Akaa
 • v.2014 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2015 Ympäristötaidenäyttely Näkymä 2015, ’Taivas on totta’, Akaa
 • v.2015 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2015 Taidenäyttely, Metso, Tampere
 • v.2016 Taidenäyttely, Pääkirjasto, Akaa
 • v.2016 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2017 Taidenäyttely, Kulttuuritalo Laaksola, Akaa
 • v.2018 Valotaidenäyttely Akaan Lux, ’Mooses-vauva’, Nahkialan järvi, Akaa
 • v.2019 Valotaidenäyttely, Akaan Lux, ’Suurin rakkaus’, Viiala, Akaa
 • v.2020 Ympäristötaidenäyttely Näkymä, ’Taivaan portti’, Toijala, Akaa
 • v.2021 Valotaidenäyttely Akaan Lux, ’Turvallista matkaa’, Kylmäkoski, Akaa

HUOMIONOSOITUKSET

 • v.1989 1. sija Koulujenvälinen suunnittelukilpailu, teos ’Kauppalaatikot’ (lasi ja teräs), Tampere
 • v.1990 1.sija (jaettu) Koulujenvälinen kuvanveistokilpailu, teos ’Sirkushevonen’ (saviveistos), Tampere

JÄSENYYDET

 • Akaan kuvataiteilijat seuran hallituksen jäsen 2009-2014
 • Akaan kuvataiteilijat seuran jäsen vuosina 2014-2021
 • Akaan Taide Ry:n jäsen 2009-2011
 • Gospel Riders -moottoripyöräkerhon jäsen 2015-2024
 • Seurakunnan mediatyöryhmän jäsen 2018-2024
 • Seurakunan aikuistyön puheenjohtaja 2023-2024
 • Kirkkovaltuuston valtuutettu 2022-2026
 • Kirkkoneuvoston valtuutettu 2022-2024
 • Hiippakuntavaltuuston valtuutettu 2024

OPINNOT

 • v.1982-1983 ABC Kirkkokuoro, Tampere
 • v.1983-1987 yksityistunteja pianonsoitosta, Tampere
 • v.1988-1991 Kuvaamataitopainotteinen linja, Sammon koulu, Tampere
 • v.1992-1995 Yo-tutkinto, Messukylän lukio, Tampere
 • v.1997 Hebreankielen kurssi, Kristillinen opisto, Hanko
 • v.2010 Keramiikkatyön koulutus, Lempäälä
 • v.2013-2015 Vankilalähetin koulutus
 • v.2006 Kevyen musiikin linja, Musiikkiopisto Appassionato, Tampere

TYÖKOKEMUS

 • v.1988-1989 opetustyö, Pyhäkoulu, Tampere
 • v.1995-1996 myyntityö, Kirja-, musiikki ja lahjatavaraliike, Lahjapalatsi, Tampere
 • v.1997 myyntityö kirja/musiikkiosasto, Lehtimajajuhlat, kansainvälinen osasto ICEJ, Jerusalem
 • v.1998-2000 radiotoimittaja ohjelmissa ’Eternity with You’ ja ’Yksi tie’, Radio Moreeni ja Radio Dei
 • v.1998-2000 kehystys- ja myyntityö, Taide- ja kehysliike, Tampere
 • v.2001-2003 galleristi, taidenäyttelyt, Tampere
 • v.2004 (alkaen) graafinen suunnittelija, Hitsound Oy, Akaa
 • v.2017-2024 TV-tuottaja ja editoija, ’Vain yksi tie’ -ohjelmasarja, Jumalanpalvelukset ja erikoisohjelmat, Taivas TV7
 • v.2020-2024 valokuvamallin työt, Pellavatehdas
 • v.2020 (alkaen) ohjelmatuottaja ja laulaja, ’Yksi tie’ -ohjelmasarja, Radio Patmos
 • v.2021-2024 vaatemyyjänä, Pellavatehdas, Akaa

INFO