Bestmanin puhe

Bestman, Ossi Kalevo, piti niin hääparin kuin vieraidenkin mielestä niin hyvän puheen, että uskon siitä löytyvän hyviä vinkkejä myös muille bestmaneille ja kaasoille.

PUHEEN AVAUS

Arvoisa uusi aviopari, hyvät naiset ja herrat. Tänään on Harrin ja Mian suuri päivä. Minulle Bestmanina tarjoutui myös mahdollisuus kertoa teille muutama sananen, joten käytän tässä tilaisuuteni hyväkseni. Koska olen tuntenut tuoreen avioparin huomattavasti lyhyemmän aikaa kuin edellinen puhuja ajattelin myös vastaavasti pitää hivenen lyhyemmän puheen.

ESITTELY

Olen siis Kalevon Ossi, enkä olisi vielä muutama kuukausi sitten tai puhumattakaan muutamasta vuodesta aiemmin uskonut, että minulle tarjoutuisi mahdollisuus toimia tänään tässä vastuullisessa ja mieleisessä tehtävässä. Olin todella otettu, kun Harri pari kuukautta sitten Toijalan mökillä kysyi, että voisinko toimia hänen bestmaninaan.

AUTTAMINEN

Viime aikoina olemme myös autelleet toisiamme melko useasti. Harri on ollut kanssani rakentamassa pihavarastoa ja nurmikkoakin on yhdessä perustettu. Vastaavasti olen käynyt studiolla ja mökillä pienissä rakennuspuuhissa sekä konsultoinut sähkölaitteiden asennuksessa ja tietokoneen käytössä. Ja vaikka olenkin ollut auttamassa tietokoneen käytössä, niin olen samalla myös itsekin oppinut paljon mm. akustiikasta, musiikin tuottamisesta, musiikkiohjelmien käytöstä ja jopa aivan puhtaasti tietokoneen käytöstäkin samalla kun olemme pohtineet Harrin kanssa pieniä ongelmiamme.

OMINAISUUDET

Kun olimme Hän-levyn julkistamistilaisuudessa Toijalassa noin kuukausi sitten niin Harri mainitsi omassa puheessaan, että hänelle on sanottu, että hän käyttää usein puheissaan muutaman kohdan listaa puhetta rytmittääkseen. Päätin ottaa hänestä hivenen oppia myös tällä saralla ja olen koonnut listan viidestä ominaisuudesta, jotka omasta mielestäni luonnehtivat Harria.

1. Harri on periaatteen ihminen. Hanellä on tiettyjä asioita, joita hän kunnioittaa ja joista hän pitää kiinni viimeiseen asti. En voisi kuvitellakaan, että hän esimerkiksi joisi alkoholia tai miettisi muita naisia kuin Miiaa.

2. Harri on positiivinen ja huumorintajuinen ihminen. Hänen kanssaan on mukava jutella, sillä häneltä löytyy kivoja tapahtumia ja mukavia kaskuja, joita hän kertoilee mielellään.

3. Harri on periksiantamaton, yritteliäs ja haluaa oppia uusia asioita. Hän saattaa taistella vaikka kuinkapitkään tietokoneongelmien kanssa tai kiven poistamisessa nurmikolta. Vastaavasti hän aloittaa tekemään rakennelmia ja vie nekin kuten edellisetkin mainitsemani asiat loppuun saakka, vaikka välillä olisi suuriakin esteitä ja paljon uutta opittavaa matkan varrella.

4. Harri on vaatimaton ihminen. Hän ei koskaan kehuskele omilla tekemisillään. Hän haluaa olla aina hivenen sivussa, mutta jakaa silti mielellään kehuja muiden pienemmistäkin saavutuksista.

5. Viimeisenä, mutta ehkä sitäkin tärkeimpänä ominaisuutena pidän hänen uskoaan Jumalaan. Saattaa itseasiassa olla niinkin, että nuo kaikki muut edellä mainitsemani ominaisuudet pohjautuvatkin juuri tälle suurelle uskolle, joka Harrilla on.

HARRIN JA MIAN YHTEENSOPIMINEN

Olen myös päässyt sivusta seuraamaan Harrin ja Mian yhteistä alkutaipaletta milloin kauempaa ja milloin hivenen lähempääkin. Mielestäni he monin paikoin ovat samanlaisia, mutta monessa asiassa myöskin täydentävät toisiaan. Hyvänä esimerkkinä täydentävistä ominaisuuksista mainitsisin Mian luovuuden ja Harrin toteuttamiskyvyn. Tämän yhteistyökyvyn tuloksina on jo tähän mennessä syntynyt kolme levyllistä musiikkia. Yhdistäviä tekijöitä taasen ovat innostus musiikkiin, eläinrakkaus ja usko Jumalaan. On myös ollut mukava huomata kuinka hyvin Harri ja koko Joen perhe tulevat toimeen keskenään. En esimerkiksi muista että kenenkään muun tuttavani polttareissa tai oikeammin sanottuna viimeisessä yhteisessä illanvietossa kavereiden kanssa ennen avioliittoa olisi ollut morsiamen isä mukana. Tällä kertaa tälläinen tilanne oli kuitenkin aivan luonnollinen ja mielestäni koko ryhmällä oli todella hauskaa sen koko päivän aikana.

LOPETUS

Näihin edellä mainittuihin sanoihin minun onkin hyvä lopettaa tämä puheeni ja aivan lopuksi toivotan vielä kerran paljon onnea tuoreelle avioparille.