Taide

Taiteen tekeminen istutettiin jo siitä alkaen, kun nousin kahdelle jalalle. Sain seurata isäni taiteilija elämää mitä erilaisempien taiteenlajien parissa. Mikä olikaan mielenkiintoisempi paikka, kuin isän Ateljee maanalaisessa kerroksessa, siellä saivat öljyvärit kyytiä!

Niin minä kuin kaikki sisarenikin ovat jatkaneet elämänsä taiteen teillä. Isäni ja äitini perivät ’tuon erikoisen elämäntavan’ taas omilta vanhemmiltaan. Isä kertookin usein siitä, kun istui oman isänsä polvella ja sanoi: ’Piirrä juna. Piirrä auto. Piirrä lentokone…’ – ja isä piirsi.

Kouluaikoina lähes kaikki koulukirjani sivunreunat ja vihot oli piirretty ja koristeltu. Itse lukuaineet maistuivat melkein puulta. Välivuosi Espanjan kodissa antoi elämän kokemusta kuitenkin niin paljon, että motivaatio nousi ja vuonna 1995 painettiinkin sitten valkolakki päähän. Sitten kouluelämä sai jäädä, lähdin toteuttamaan haaveita ja unelmia taiteen tiellä.

Kun katselet keväistä metsää, koivun silmuja, orkidean kukkaa, punaisena hohtavaa iltaruskoa, ruskan ajan näkymiä Lapin vuorilta, tulet tuntemaan Kuka on todellinen Taiteilija. Luonnon ihmeellinen Luoja ja arkkitehti antoi meille esimerkin, mistä voimme oppia. Tänään saan antaa kunnian elävälle Jumalalle siitä, että olen saanut mieheni tukemana luoda taidetta niin musiikin, kuvataiteen kuin arkkitehtuurinkin saroilla.