Sisusta ulkona

  • Mikäli mahdollista, terassista tai kuistista kannattaa tehdä tai laajentaa mahdollisimman iso.
  • Terassista voi myöhemmin tehdä lasitetun kuistin, jos siihen on innostusta.
  • Isosta terassista tulee kesällä tärkein huone, siellä syödään, kahvitellaan, otetaan aurinkoa ja oleillaan muutenkin.
  • Kuisti taas on mieluinen myös syksyn ja talven saavuttua. Kuistille voi jättää likaiset kengät ja kuravaatteet, eikä lika pääse sisälle saakka
  • Mieheni rakensi n.50 neliön terassin äitini antaman vinkin perusteella. Työ oli melkoinen, mutta kyllä kannatti! Koko kevään, kesän ja syksynkin vietimme melkein kokonaan terassilla. Siinä tyttömme opetteli jopa pyöräilemään. Juhlien aikaan vieraat saivat ruokailla ulkona isoissa pöydissä, kun sisällä olisi ollut jo liian ahdasta. Yläkerran parveke teki osan terassialueesta katetuksi terassiksi, jossa istuskelimme sateen ropistessa villatakit päällä. Katettuun osuuteen laitoin alumiiniset ja rautaiset kalusteet, jotteivat ne ruostuisi niin nopeasti ja taivasalle muoviset kalusteet. Katettuun alueeseen laitoin myös ison pöydän pitkäliepeisellä vahakankaalla. Niin pöydän alle, liinan taakse, sai piiloon lasten leikkitavarat, saappaat jne.
Pyöreät tolpan päät (Puuilo) tuovat arvokkuutta yksinkertaiseenkin kaiteeseen. niitä voi metallimaalilla maalata esim. valkoisiksi, niinkuin kuvassa on tehty.
Sisäänkäynti toivottaa vieraat tervetulleeksi, siksi se on hyvä koristella kukkasin.
Terassi käsiteltiin harmaalla puuöljyllä. Samaa käsittelyä toistettiin myös terassin sivulaudoituksissa.
Etupihalle muodostui kesäkahvila, kun kaikki valkoiset rautatuolit- ja pöydät sijoiteltiin lähekkäin.
Takapihalta löytyy tunnelmakatos, mihin lisättiin vielä kevyet valoverhot.
Pienen kesähuoneen voi kasata esim. vanhoista ikkunoista. Tämä on Starkin entinen tuulikaappi. Kesähuone on kätevä säilytyspaikka esim. pyörille talvella.