Biografia

Lapsuus

Olen gospellaulaja / lauluntekijä lähtöisin taiteilijaperheestä, jossa meitä oli viisi sisarusta ja paljon kodittomia eläimiä. Isäni on pianisti ja kuvataiteilija Olli Joki ja Irene-äitini suuri sydäminen persoona, joka keräsi kaikki huonona kohtelua kotonaan kokeneet lapset hoiviinsa. Musiikin ja taiteen ympäröimässä kodissa meistä lapsista kavoi naisia, joiden elämään nämä aihealueet kuuluivat suurena voimavarana.

Musiikki- ja puhejulkaisut

Nuotitettuja sävellyksiä vuoteen 2019 mennessä 290kpl joista julkaistu:

  • seitsemän pitkäsoittoa
  • kuusi CD-singleä
  • musiikkivideo DVD
  • radio-ohjelma-boxi

Albumit ja DVD:t

Artisti Albumin nimi Julkaisu
VOICE OF GOD ’Uusi sydän’ 2000
SISKOT ’Hyvää Joulua’ 2001
SEITSEMÄN ’Hän’ 2002
MIA JOKI ’What Is Love About’ 2003
MIA JOKI ’Kuin kyyhkynen’ 2006
MIA JOKI Aamuruskon maa’ 2013
MIA JOKI Aamuruskon maa’ DVD 2015
M.J. & GOSPEL RIDERS ’Sulle valmis 2016
M.J & GOSPEL RIDERS ’Saan ajaa kohti Taivasta’ 2016

CD-singlet

Artisti CD-singlen nimi Julkaisu
Siskot ’Hyvää Joulua’ 2001
Siskot ’Aamuhetki’ 2001
MIA JOKI ’I Miss You’ 2003
MIA JOKI ’Nooa’ 2005
MIA JOKI
M.J  & GOSPEL RIDERS
’Usko Herraan Jeesukseen’
’Saan ajaa kohti Taivasta’
2006
2016

TV-sarja

2017 unelma toteutui omasta TV-ohjelmasarjasta. Yhdessä puolison kanssa tuotamme TV-ohjelmasarjaa ’Vain yksi tie’, jota näytetään TV7:llä. Ohjelmassa on Harrin puheosuus,  musiikkivideoitani ja vaihtuva vierailija kertomassa elämänmuutoskertomuksensa. 

Ympäristötaide

Viimevuosien aikana taiteen muutkin alat ovat heränneet eloon. Osallistuin taideseurojen toimintaan ja suunnittelin useita metrejä korkeita teoksia torille, kauppakeskukseen ja näyttelyalueille.

Kuvataide

Kuvataiteen alasta kiinnostuin jo vuonna 2003, jolloin koitti ensimmäisen näyttelyn aika. Paikallinen taideyhdistyksen kanssa osallistun yhteisnäyttelyihin pääosin Etelä-Suomessa. Omia taidenäyttelyitä pystytettiin ensikerran vuonna 2009.

Kirjajulkaisu

Kirjoittamani ja Lidia-sisareni piirtämä lastenkirja ’Santerin syntymäpäivälahja’ julkaistiin v.2008 Lehtipisteen koko maan kattavaan jakeluun.

CV

Melodiat syntyvät

Kuusivuotiaana ihmettelin, miksi tuntemattomia melodioita soi mielessäni, 9 vuotta myöhemmin niitä alettiin säveltää.

Rippikoulu Israelissa innostivat tutkimaan Raamatun historiaa

Rippikoulu Israelissa

Tulin uskoon 14-vuotiaana. Unelmani toteutui, kun pääsin Jaakko Kentan ja Hannu Domken vetämään rippikouluun Israeliin, joka innosti suuresti Raamatun tutkimiseen.

15-vuotiaana Espanjan kodissa Fuengirolassa.

Vuosi Espanjassa toi löytökoirainnostuksen

15-vuotiaana vietetty vuosi Espanjan kotona toi latinalaiset vivahteet musiikkiin. Fuengirolassa sain oppia myös paljon eläinten kaltoinkohtelusta. Pääsin vierailemaan muutamille löytökoiratarhoille ja haastattelemaan niiden perustajia. Lopputulos oli, että toin viisi löytökoiraa itselleni ja äidilleni Suomeen. Toimin myös löytökoirien välitystehtävissä Espanjasta Suomeen.

Julia koira oli Africanis-rotua. Ostin sen juopolta mieheltä Fuengirolan kadulta.

YO-lakin jälkeen Israeliin

Välivuoden jälkeen palasin Suomeen lukemaan ylioppilaaksi v.1995. Israel kiinnosti minua maana ja pääsinkin sinne töihin ICEJ:n lehtimajajuhlille Jerusalemiin. Israelin matka vaikutti lopulliseen valintaan keskittyä täysin ’Gospeliin’. Laukussaan iso nippu sävellyksiä,  palasin Suomeen.

Harri ’Manu’ Sampakoski jätti DJ ja ravintolamaailman, yhteinen taival sai alkaa

Tapasin tulevan mieheni ja tuottajani

Kiinnostuin DJ Manusta voitettuani hänen juontamassaan radioarvonnassa kolme kertaa peräkkäin. Monien vaiheiden kautta päädyimme yhteen ja aloimme tekemään musiikkia ja hengellisiä radio-ohjelmia yhdessä (’Yksi tie’ ja ’Eternity With You’).

Ensimmäinen soololevyni oli ’Kuin kyyhkynen’. Siitä tuli Hitsoundin eniten myyty albumi.

CD julkaisuja

Unelmat toteutuivat, kun v.2000 ilmestyi yhdessä siskojeni kanssa äänitetty CD ’Uusi sydän’, siitä jo vuoden päästä ilmestyi Siskot ’Hyvää joulua’, jossa oli kaikki viisi sisarusta laulamassa. Hitsound tuotti ja julkaisi Seitsemän-yhtyeen kanssa tehdyn kolmannen CD:n lauluistani vuonna 2002. Musiikkituotanto laajeni englanninkieliselle puolelle, kun ’What Is Love about’ julkaistiin Helsingissä vuonna 2004.

Moottoripyörällä viestiä eteenpäin

Gospel Riders sai uuden jäsenen, kun hankin pyörän 21 vuotiaana. Vauhti kiinnosti aina, olinhan mopotytöjä jo heti 15 vuotiaanakin 🙂 GR-toiminta innosti, kun huomasin, miten tälläkin tavalla voi viedä eteenpäin elämän kallisarvoisinta sanomaa!

Avioliittoon

26 vuotiaana sain varmuuden elämäni prinssistä. Hän oli tuottajani, paras ystäväni ja rakkauteni kohde. Häitä vietettiin kesällä 2006 samassa kirkossa, missä pääsin ripille. Hääpäivä oli ikimuistettava!

Multimediakonsertit

Entinen työpari oli nyt aviopari. Yhdessä teimme lujasti töitä. Minä graafisella puolella  ja Harri työsti lauluihini taustat. Isoilta screeneiltä näytetään tekemäni taustavideot samalla kun musiikkitaustat soivat kovaäänisistä, joiden päälle laulan livenä.  Sitä oli multimedia. Näitä keikkoja teimme ympäri Suomea ja muutama ulkomaillekin. Jumalan palveleminen oli onnellisuuden lähteemme.

Sylissäni neljäs tyttölapsemme, Adelaine, joka sai pian Lumina-siskon leikkikaverikseen.

Pienokaisia syli täyteen

Vaikka lääkäri sanoi muuta, Jumala antoi meille pienokaisen 1.10.2003. Elämä muuttui täysin ja vanhemmuus opetti. Pari vuotta myöhemmin saimme toisen yllätyksen, sitten kolmannen, neljännen, viidennen ja kuudennnen! Suurperhehän meistä tuli! Pienenä olin aina äiti joka näytelmässä ja leikissä, nyt se oli ihan oikeasti totta!

Lidia sisareni kuvitti ja minä kirjoitin kirjan ihmeestä

Kirjajulkaisu

Kun sai elää lasten kanssa, sain myös oppia lasten maailmasta ja siitä vilpittömästä riemusta, ilosta ja luottavaisuudesta, mikä heillä on vanhempiin ja Jumalaan. Kun sitten kuulin tosikertomuksen lokakaivoon pudonneesta pikkupojasta, jonka enkeli nosti ylös, päätin jakaa ihmeen muiden kanssa kirjoittamalla. Taiteellisesti erittäin lahjakas Lidia-siskoni kuvitti kertomuksen ja 2008 sen jakelusta huolehti Lehtipiste kaikkialle Suomeen. Tämäkin oli ihme!

’Vartija’ on ensimmäisiä töitäni. Yhteisnäyttely järjestettiin Helsingissä 2003

Kuvataide vie mukanaan

Muutettuani maaseudun rauhaan innostuin maalaamaan ja tekemään töitä etenkin öljyliiduilla. Enkelit, jotka ovat palvelevia henkiä, kiehtoivat aiheena. Töitä kertyikin lopulta niin paljon, että pidin omia näyttelyitä Akaan Kuvataiteilijoiden yhteisnäyttelyiden lisäksi.

’Rauhaa pyhä maa’ teokseni edessä Näkymän avajaisissa lauloin edellisenä päivänä Jumalalta saadun kappaleen.
Akaan Majakka oli yksi ympäristötaidenäyttelytyöni. Majakan alimmassa osassa oli luodinkestävä ikkuna, josta pystyi katsomaan kuvanäytöstä majakan valmistumisesta. Majakan sisällä oli raput ja sivussa ovi, josta pääsin kiipeämään aina toripäivinä näköalatasanteelle laulamaan torikansalle.

Ympäristötaide

Kuvataiteen ohella sain osallistua useana vuonna NÄKYMÄ-näyttelyyn.  Teokseni olivat suuria, valkoisia ja hengellisesti puhuttelevia töitä, kuten yli neljä metrinen ’Elävän Jumalan temppeli’ ja 5,65m korkea ’Akaan Majakka’ Akaan torilla. Yhteistyönä taiteilija-isäni kanssa toteutimme Tampereelle Duo ostoskeskuksen neljä metrisen Hervanta-logon.

’Halleluja’-musiikkivideo kuvattiin Tiberiaksen korkeimmalla vuorella, josta näkyi koko Galilea.

Musiikkivideoita

Aina, kun saimme sen verran kokoon, että pääsimme matkalle, mukaan pakattiin myös kamerat. Etsimme mitä taitellisimpia luonnonkohteita ja pystytimme kuvauspaikan sinne. Eniten musiikkivideoita kuvattiin Benalmadenassa, Patmoksen saarella ja Israelissa. Nyt musiikkivideoita on julkaistu yli 30 kpl, joista YouTuben suosituin on ’Hän tahtoo sut lähelle’. Musiikkivideoita

Jopa seitsemän vuotta työstetty CD Aamuruskon maa julkaistiin myös DVD:nä.

CD ja DVD julkaisu

Kuudes albumini ’Aamuruskon maa’ julkaistiin suuren työn ja hiomisen jälkeen kesäkuussa 2013. Paljon keikoillamme käytetystä CD.n musiikista tehtiin myös DVD julkaisu, sen avajaiset olivat 40vuotis syntymäpäiväjuhlassani. Syntymäpäiväjuhlakooste

Moottoripyörä ja CD Gospel Riderssien kanssa

40 vuotiaana unelma toteutui ja sain hankittua pyörän 15 vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa sain istua Honda Shadow 750 kuutioisen selkään. Liityin uudestaan Gospel Ridersseihin ja teimme yhdessä musavideoita, sekä CD:n: Mia Joki & Gospel Riders ’Sulle valmis’. Julkaisu oli suuressa motoristien tapahtumassa M.O.J:sa  Tampereella 16.7.2016. Musiikkivideoita

Vankilalähetin työ valloitti niin minut ja Harrinkin. Järjestimme myös vankilapäiviä Akaassa.

Vankilalähettinä

Useita vuosia mietin ja haaveilin, kunnes paikallinen diakoni, Aila Laaksonen, kutsui meidät kanssaan vankilakäynnille. Se oli siinä. Nyt on takana vankilalähetin koulutus ja 15 vuotta vankilatyötä. Sydämet siellä ovat auki ja Jumala muuttaa sielläkin ihmisen elämän.

Kerran kuukaudessa TV7:llä toimittamamme ohjelmasarja ’Vain yksi tie’

Ohjelmasarja ’Vain yksi tie’ TV7:llä

Voiko unelmia elää todeksi? Kyllä voi! Muutaman vuoden harjoittelun jälkeen 8.1.2017 ensimmäinen TV-ohjelmamme ’Vain yksi tie’ näytettiin TV7-kanavalla. Se koostui Harrin puheenvuorosta, musiikkivideoistani ja yleensä vangin elämänmuutostodistuksesta.  Väliin ohjelmista tuli jopa kanavan katsotuimpia ja niinpä ne ovat saaneet jatkoa.