KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP

 RAKKAUS

 

Moni tietää, mitä rakastumisen tunne on... Se voi pistää posket hehkumaan - juuri pahalla hetkellä - suun sanattomaksi, aivot ja vatsan sekaisin, esim. kun tänä 'kyseinen henkilö' sattuu kävelemään ohi ja katsomaan syvälle silmiin. Avioparit muistavat ensitapaamisensa vielä vanhusiässä ja sitä kerrotaan kymmeniä kertoja lapsille, lapsen lapsille.. Jotain kummaa siitä siis pitää olla.

Jokainen ihminen tarvitsee rakkautta, ihminen näivettyy ilman sitä. Vaikka olisi huipulla, maailman kaikki rikkaudet ja mahdollisuudet käsien ulottuvilla, niin silti ilman rakkautta kaikki tuntuu tyhjältä. Tiedät upporikkaita julkisuudenhenkilöitä, jotka lopulta sekaantuvat rikkauksien keskellä juoppouteen, huumeisiin, jopa lopettamaan itse elämänsä.

Kuka ihmisestä välittää silloin, kun hän sairastuu ja tarvitsee apua, kuka käy häntä sairaalassa katsomassa, eikö se joka hänestä todella välittää? Onkin suuri siunaus löytää se ainoa ja oikea ja liittää itsensä häneen: elämä on kaunista ja onnellista, kunnes.. Mitä vielä puuttuu?

Kun ihminen joutuu tosiasioiden eteen, hän vasta herää ajattelemaan asioita laajemmalti. Jos jotain tapahtuu omaiselle, perheenjäsenelle tai sille rakkaimmalle. Jos sairastuu vakavasti tai joutuu vastatusten kuoleman kanssa, silloin huomaa, että elämässä onkin lopulta yksin. Kun joutuu esimerkiksi leikkaukseen: odottelee nukutusaineen antamista huoneessa, missä on täynnä vieraita ihmisiä, lääkäreitä ja hoitajia, huomaa miten yksin on ja tulee mieleen: jos tapahtuukin jotain, enkä enää herää, minne menen? Minne lähden täältä ja kenen kanssa? Yksin, täysin yksin. Niin se vain on, eikä sitä ajattele, ennen kuin todella on tuossa tilanteessa. Mutta jos kuitenkin yrittäisit ajatella..

Tiukan paikan tullen huomaamme sen, mikä todella on arvokasta: ei se ulkoinen, vaan sisäiset asiat. Ruumishuoneella työskentelevät ovat sulkeneet tuhansia silmiä yhä ihmetellen, miksi ihmisen kasvot vääristyvät pelokkaaseen ilmeeseen kasvojen vääntyessä niin sanottuun 'kuoleman kolmioon' kun taas uskossa oleva ihminen hymyilee levollisesti kuoltuaan.

Onko sittenkin olemassa kaksi erilaista paikkaa, minne kansaa virtaa joka sekunti elämän päättyessä? Kyllä on, hyvä ystävä, kyllä on. Jollemme lähde täältä yhdessä Jeesuksen kanssa, menemme yksin paikkaan, jota ei ole tarkoitettu yhdellekään ihmiselle sen pahuuden ja hirveyden tähden. Monesti kuulee ihmisten sanovan, että 'elämä on sitten yhtä helvettiä', mutta tiedä, että se on todella sitä, jos et lähde täältä yhdessä Jeesuksen kanssa. Yksin Hänellä on valta päästää ihmisiä taivaaseen, koska Hän on ostanut ihmiset omakseen kuolemalla puolestamme.

En tiedä oletko koskaan tutkinut tuota ihmeellistä kirjaa nimeltään Raamattu, mutta sieltä saamme löytää nämä elämän salaisuudet, niinkuin tämänkin: Jumala vaatii aina uhrin pahojen tekojen sovitukseksi. Ennen uhrattiin eläimiä syntien sovittamiseksi. Sitten tuli Jeesus maan päällä jättäen n.30 vuodeksi taivaan kotinsa. Hän oli ainut täysin puhdas uhri sovittamaan kaikkien ihmisten synnit kertakaikkisesti. Enää ei tarvita eläinuhreja, Jeesus teki sen, sen, minkä Adam ja Eeva rikkoivat olemalla tottelemattomia Jumalalle, sen Jeesus korjasi.

Jos me tässä elämässämme pyydämme Jumalalta anteeksi pahoja tekojamme ja otamme syntiemme sovittajan, Jeesuksen vastaan, meillä on huikea tulevaisuus edessä! 'Se joka tunnustaa syntinsä ja hylkää ne, saa armon' - näin sanoo Jumalan Sana. Kun lähdemme täältä, suumme hymyilee, koska heti, kun henki irtaantuu ruumiista, se nousee Jeesuksen luo taivaan ihanuuteen. Tai kun elämässä on vaikeaa ja tuntuu, ettei jaksaisi jatkaa näin, tuleekin Hän sinua lähelle ja kantaa eteenpäin.

Sitä on elämä Jeesuksessa: joka päivä Hänen askelissaan. Sitä on Rakkaus.

 

 

 

Lisää aiheesta: Usko  Toivo   Rakkaus  Elämän Sanat   Hän   Psalmit 1   Psalmit 2

 

 

KOTISIVU   MUSIIKKI   AVAIMET   SISUSTUS  VALOKUVAUS   HÄÄT   VAUVAT   TAIDE   KOIRAT   SHOP