Lastenkirja

Santerin Syntymäpäivälahja

 

Lapsille ja vähän aikuisillekin...

Sisarusten yhteistyön tuloksena

Tarina oikeasta Ihmeestä!

Santerin

Syntymäpäivälahja

Sateenkaaren toisella puolella on ihana maa, jossa kaikki talot ovat erivärisiä ja jossa kasvaa kaikenlaisia hedelmäpuita. Tuossa ihanassa maassa on pienen pieni kylä, nimeltään Aamuruskon kylä, jossa asuu onnellinen Riipiäisen perhe: äiti, isä, Santeri ja Roosa. Santeri on pieni poika, jolla on pian ihka oikea syntymäpäivä! Santerin pikkusisko, Roosa, tietää tarkalleen, mitä Santeri on toivonut lahjaksi melkein syntymästään saakka ja nyt hän aikoo tehdä veljelleen yllätyksen. Santeri luulee, että kaikki ovat unohtaneet hänen syntymäpäivänsä, eikä osaa aavistaa, että perhe onkin valmistanut salaa oikean jymy-yllätyksen, josta seuraa ihmeellinen seikkailu. Seikkailu, jonka kautta lapset oppivat, miten tärkeää on totella äidin ja isän sanoja ja miten ihmeitä tapahtuu. Ihan oikeasti!

Kirja perustuu tosikertomukseen

 

Kirjan kuvittaja: Lidia Joki...
on Mian pikkusisko, joka oli taiteellisesti lahjakas jo ihan pikkutytöstä saakka. Kun muut lapset leikkivät ulkona, Lidia piirsi. Tuntikausia Lidia piirsi ja piirsi, mutta piilotti aina piirustuksensa, kun joku tuli hänen huoneeseensa. Kun vanhemmat sitten löysivät nuo piilotetut piirustukset, he ymmärsivät ohjata tytön kuvaamataitopainotteiselle luokalle ja sittemmin taidekouluun. Ensinäyttelynsä Lidia pitikin jo 22vuotiaana. Lidia on erikoistunut ihmis- ja eläinaiheisiin, mutta otti lastenkirjan kuvittamisen mielenkiintoisena haasteena vastaan. Luettuaan käsikirjoituksen, Lidia piirsi eläviksi tarinan tapahtumat juuri sellaisina, mitä Mia oli tarinaa kirjoittaessaan kuvitellut.

Lisää: www.lidiajoki.com

Lidia Joki

Kirjan kirjoittaja: Mia Joki kertoo...
"Olen Lidian isosisko ja innostuin projektista heti, kun kuulin, että voin tehdä yhteistyötä siskon kanssa ja että kyseessä on lastenkirja. Näin nyt kolmen pikkulapsen äitinä, kirjoitin kirjan ajatellen lasten ohjaamista hyvään terveeseen suuntaan. Lapsella pitää olla kivaa kuunnellessaan, mutta sokerina pohjalla olisi hyvä olla myös jokin opetus. Yön tunnit kuluivat muutamina viikkoina ja syntyi tarina, joka perustuu tosikertomukseen, se teki koko kirjoittamisesta vielä moninverroin mielenkiintoisemman. Tuo tosikertomus on suoranainen ihme, joka saa niin lukijan kuin kuuntelijankin toteamaan: ihmeet ovat sittenkin totta! Kun annoin kirjan koeluettavaksi ennen painatusta, ihmiset tulivat sanomaan, että 'ilman kyyneleitä ei selvitty', 'tämä on ihmeellinen lastenkirja, minäkin innostuin, vaikka olen tämän ikäinen.'

 

Mia Joki

Santerin

Syntymäpäivälahja

Kuvittanut: Lidia Joki

Kirjoittanut: Mia Joki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kustantaja: Tampereen Paperikonttori Oy www.paperikonttori.com Lidia, Mia ja Geisha-kissa

 

KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT ENKELIT KOIRAT SHOP