KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP

TOIVO

 

Onko hänellä vielä toivoa? -kysyvät huolestuneet vanhemmat lääkäriltä sairaasta lapsestaan. Toivo on kuin tuli, joka syttyy sydämeen. Toivottomuus taas voi johtaa ihmisen jopa itsemurha-ajatuksiin asti. Tai kun katselet puiden paljaita oksia, missä ei kasva mitään vihreää, mutta kun kevätaurinko paistaa niin pienet silmut puhkeavat kuin tyhjästä. Se on kuin toivo, joka muuttuu todellisuudeksi, näkemiseksi. On joskus surullista katselle ihmisiä, jotka suu mutrussa vaeltavat kiireisinä päivästä toiseen, vailla päämäärää. Vaikka olisikin paljon aineellista hyvää, hyvä asema työssä, onnellinen perhe jne, ei se auta silloin kun sairastuu vakavasti ja joutuu kuoleman kanssa vastatusten.

 

Moni luulee pääsevänsä 'pois' lopettamalla itse elämänsä, vaipumalla alkoholin tai huumausaineiden vietäväksi tai sitten hän pyrkii täyttämään elämänsä kaikella mahdollisella, siksi ettei pysähtyisi tulevaisuutensa eteen.

 

Ihminen on keksinyt paljon hyvääkin tässä maailmassa, mutta kuolemaa ja sen tuomaa pelkoa, se ei ole pystynyt selvittämään. Minulla on kuitenkin sinulle lohdullista kerrottavaa. Voit ajatella, että mietin 'noita juttuja' sitten kun olen vanha, mutta kerronpa sinulle, että mitä pikimmin olet perillä totuudesta, sitä onnellisemman elämän elät täällä maan päällä ja kaiken lisäksi saat vielä paljon enemmän.

Olen viimeaikoina lukenut kymmeniä elämänkertoja erilaisista ihmisistä, jotka kaikki ovat löytäneet sen toivon ja sisäisen rauhan. On varapresidenttiä, sairaanhoitajaa, bisnesmiestä, alkoholin orjaa jne. ja kaikki he ovat huomanneet sen; et tule onnelliseksi, jollet löydä totuutta sydämeesi. Se totuus mistä monet ihmiset ovat kertoneet kautta aikojen, on itse Jumalan Poika, Jeesus. 'Minä olen tie, totuus ja elämä' - Hän sanoo ja osoittaa sen todeksi miljoonien ihmisten elämässä. Hän antaa toivon.

Kun olin itse kerran tilanteessa, missä epäilin syöpää, kauhistuin ensin, sitten kuitenkin rauhoituin, kun ymmärsin miten asiat kohdallani ovat: minulla on asiat Jumalan kanssa kunnossa. Olen ottanut Jeesuksen vastaan elämääni ja tiedän, että Hän meni edeltäni valmistamaan myös minulle sijaa Taivaaseen. Kuolema on pelkkä portti tulevaan elämään, elämään joka kestää ikuisesti. Jeesus odottaa minua ja ottaa minut luokseen, jos nyt on oikea aika. Mietin näitä juttuja, minkä jälkeen syvä rauha laskeutui sydämeeni. Tuli vain surku niitä, jotka jäisivät suremaan poislähtöäni, heitä miettiessäni kyyneleet nousivat silmiin. Niin kuin eräs sukulaiseni sanoi 2 päivää ennen kuolemaansa: 'Mene ja tuo kaikki mukanas', sen minäkin tahtoisin sanoa ennen kuin lähtisin tästä maasta.

Kun viimein kävi ilmi, ettei ollut kyse vakavasta taudista, olin niin iloinen siitä, että voin kenties kertoa vielä monille ihmisille, lähellä ja kaukana, että on vain yksi tie, joka vie taivaaseen. Iloitsin myös siitä, että olin valmis lähtemään itseni puolesta. Minulla on toivo sydämessä, mitä mikään ei voi sammuttaa.

 

Lisää aiheesta:  Usko  Toivo   Rakkaus  Elämän Sanat   Hän   Psalmit 1   Psalmit 2

 

KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP