KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP

Mitä Morsiamelle?

Hääpuku : Häitä ajatellessa tulee ensiksi mieleen hääpuku - ainakin naisella. Puku tulee olla sinun oloisesi ja näköisesi. Kannattaa kiertää, kokeilla ja vertailla hintoja, jotka voivat erota toisistaan huimalla tavalla (150-15000€). Myös 'käytettyjä' pukuja kannattaa katsastaa, koska hääpukua käytetään vain kerran, se pysyy loistokuntoisena seuraaviinkin häihin. Vuokrausmahdollisuutta ei pidä sulkea pois, vaikka tuntuisikin hullulta maksaa n.300€ pelkästä vuokrasta.

Pukuun kuuluu myös muita osia, kuten hiuskoristeet, tiara, huntu, hääkengät jne. Niitä kannattaa katsastaa samalla kun katselee pukuja. Olennaista on muistaa, että hääliikkeet ovat aina kalleimpia. Esim. hääkengät voit löytää ihan tavallisistakin kenkäkaupoista. Ulkomailta voi löytyä jotain 'speciaalia', jos matkoja on tiedossa ennen juhlaa.

Kampaus on olennainen osa kokonaisuutta. Tiukka nuttura takana näyttää olevan kampaajien suosikki hääkampauksissa, mutta huomioi persoonasi mukaan myös romanttisempia ja naisellisempia vaihtoehtoja. Jos tunnet tutun kampaajan tai henkilön, joka osaa kampaamisen taidon, sinun on helpompi kokeilla kampauksia hänen kanssaan jo etukäteen.

Meikki tulee olla hyvin tehty ja raikas. Pohjustus on tärkeä, koska sen tulee kestää ilon kyyneleitäkin. Kaason tulisi huomioida ulkonäkösi pitkin päivää ja korjailla sitä sitten tarpeen mukaan. Persikan sävyt ja vaaleanpunainen sopivat kauniisti morsiamen huulille. Silmiin olisi hyvä laittaa tekoripset, ne ovat kauniit ja ripsivärien leviämisen pelko olisi poissa.

Hyvä alusasu on tärkeä. Korsetti tukee hyvin, kun se on oikean kokoinen, ja siihen voi helposti yhdistää sukkanauhat ja sukat. Ihanaa hajuvettä ja hyvää deodoranttia ei saa unohtaa. Häätuoksuksi käy loistavasti Escada'n Sentiment tai Amarige. Ehdoitta paras deodorantti taas on Chloe (persikanvärinen purkki, kakkumainen koostumus) tai omenantuoksuinen DKNY.

D i a r y : "Olen todellinen romantikko, ehkä siksi en löytänytkään pukua Suomesta. Olin näet viimekesänä kahden ystäväni kaaso (vielä samana päivänä!) ja siten kiersin kaikki mahdolliset morsiusliikkeet heidän kanssaan. Ajattelin silloin mielessäni, että sitten kun minä menen naimisiin, etsin käsiini todellisen prinsessapuvun. Ja niin tapahtui. Nyt pukupussissa koreilee mitä kaunein hääpuku: tyköistuva yläosa, joka kirjailtu pitsein ja paljetein, lyhyt puhvihiha, missä pitsit, sydämenmuotoinen pääntie ja takana napitus, lantion kohdalla persikanvärisiä ruusuja etu- ja takapuolella. Lantion seudulta puku nousee kuin kelloksi, jossa on paljon kermanväristä satiinia. Etuosan helmassa on 20cm:n pitsireunus ja takaa puku on kuin koru! Tylliä, pitsiä, ruusuja ja paljetteja. Yhtenä päivänä saa loistaa!"

Mitä Sulhaselle?

Puku: Musta smokki ja Musta mirri valkeaa smokkipaitaa vasten näyttää aina kaikista tyylikkäimmältä. Perinteistä poiketen, voi väriä tuoda esim. vaaleanpunainen mirri tai smokin alle kirjailtu liivi. Miesten liivejä suositaan paljon muualla maailmassa.

Vinkki : Smokit ja Frakit löydät paljon edullisemmin Penkolasta, liikkeitä on ainakin Nokialla, Kankaantaassa ja Hämeenlinnassa, sieltä voit löytää Turon smokit 60-120€:lla! (Penkola os. Kankaantaka, Rounionkatu 93 tai Vanajantie 5 13110 Hämeenlinna Puh. (03) 535 4360. Ma–pe 10-18, la 9-14.)

Kengät voivat olla normaalit mustat juhlavammat kävelykengät. Kiiltonahkakengät tietysti sopivat parhaiten, onhan kyseessä elämän suurin juhla!

Sulhasella ei ole onneksi ongelmia mm. meikkien kanssa, mutta hiukset täytyy huomioida. Geeliä ja lakkaa kannattaa käyttää, että hiukset pysyisivät 'paikoillaan' koko jännittävän päivän.

Valkoinen nenäliina laitetaan rintataskuun. Kalvosinnapit luovat sen viime silauksen huolitellun ulkonäön saavuttamiseksi.

D i a r y: "Entä mitä löytyy smokin sisältä... Kauan rakastamani mies, jota kunnioitan. Mies, kenen kanssa tahdon perustaa perheen ja lopulta vanheta luottavaisena ja turvallisena hänen rinnallaan."

Entä Hääkoristelu?

K o r i s t e e t: Koristelu on suuri osa yleistä viihtyvyyttä. Häävieraat ovat kuitenkin useita tunteja pöydissään, joten heille on hyvä luoda mahdollisen kaunis hääympäristö. Löytöliiteristä (www.löytöliiteri.fi) löytyy varmasti kaikki mahdollinen koristeluun ja sopivaan hintaan, on ruusupuita, köynnöksiä, hääserviettejä, kukkakimppuja, sydämiä jne.). Sinooperista vuokrasimme ihanan ruusuköynnöksin koristellun kaaren, joka asetettiin hääparin yläpuolelle. Siinä tulikin ihana kuvauspaikka. Pöytiin jaoimme kirjanmerkit, joissa oli pieni Raamatunlause ja kaunis kuva luonnosta. Hääkarkit tietysti ovat myös kiva muisto vieraille, niitä voi väsätä perheen voimin jo hyvissä ajoin ennen juhlaa. Riisipussien tilalle, voi vaihtaa ruusunlehdet (joita saa kukkakauppojen takahuoneista tai tekolehtiä esim. Löytöliiteristä). Ruusunlehdillä koristelimme myös kirkon käytävän. Seuraava hääpari innostui ruusunlehdistämme kirkkokäytävällä ja jätimme ne sitten heidänkin häihinsä.

D i a r y: "Koristeita on hankittu runsaasti: kirkkoon viedään 6 isoa ruusupuuta ja rusetit penkkien päihin, riisipussikorit, joita kantaa kauniit morsiusneidot eli pikkusisareni, ovat täynnä ruusunnuppuja ja tylliä. Uusi Mersun lainataan Veho autolta, joten hääautosta tulee komea. Hotelli Rosendahl koristellaan ruusuköynnöksin, ruusupuin ja isoin joutsenin. Joka pöytään laitetaan ruukkuruusu tai lila lumpeenkukka. Morsiusparin pöydän yläpuolelle olemme varanneet valtavan puukaaren, joka on verhottu köynnösruusuilla. Itse pöytä tulee täyteen persikan- ja vaaleanpunaisenväristä tylliä ja ruusuköynnöstä. Eli kaikki mahdollinen koristellaan niin romanttisesti kuin vain mielikuvitus riittää. Hääkakusta vein juuri kuvan hotellin kokille. Tietysti kerroskakku, johon kirjaillaan ruusuköynnös erivärisistä marsipaaniruusuista. Kyllä hotellin juhlasihteeri ihasteli. Koti koristellaan myös. Äiti jopa osti rautakaaren pihaan, jossa keskellä istuimet, missä istumme sitten vastakkain."

Tärkeät Häävalmistelut

H ä ä o h j e l m a: Päivän kulku on hyvä suunnitella tarkkaan, ettei juhlat 'lässähtäisi' kesken kaiken. Kilpailuja, puheita, lauluesityksiä ja hauskoja leikkejä. Ruokailujen ja kakkukahvien välille kannattaa jättää vapaa-aikaa, jossa morsiuspari voi kiertää pöydissä jututtamassa vieraita, mutta muuten häiden olisi hyvä olla 'ohjelmarungossa kiinni'. Hyvä juontaja on muuten tärkeä valinta. Tietysti on ne tyypilliset ohjelmanumerot, mutta on kiva välillä myös poiketa normeista. Omissa häissäni sulhanen halusi puhua puheen rakkaudestamme ja minä lauloin hänelle rakkauslaulun. Sitten kaikki naisvieraat lauloivat sulhaselle 'Päiväsäteen ja Menninkäisen' ja miesvieraat lauloivat morsiamelle 'Sä kasvoit neito kaunoinen'. Häävalssin jälkeen toivoimme viulistin kulkevan perässämme hääautolle soittaen. Se oli kaunis loppu tälle osuudelle. Tarkan ohjelman häistämme löydät TÄÄLTÄ.

H ä ä p a i k k a: On äärimmäisen tärkeää, järjestää häät paikassa. missä vieraat voivat olla samassa tilassa, silloin he näkevät hääparin ja hääohjelman paikaltaan. Hääpaikan etsimisessä helpottaa suuresti seuraava linkki: www.tilaopas.com

D i a r y: Hääohjelma on kasattu niin että myös vieraat tulisivat muistamaan nämä häät ikimuistoisina. Niinpä olemme järjestäneet ohjelmaa jo siksi ajaksi kun itse olemme valokuvaajalla. Kun häävieraat ovat saapuneet juhlapaikalle, heille jaetaan kysymyslomakkeet, jossa on hauskoja kysymyksiä hääparista yhdessä ja erikseen. Juontaja vetää kilpailun ja palkintona on isäni; Olli Joen, piirros. Kun saavumme paikalle, isä, joka on taiteen ohella myös taitava pianisti, soittaa meille rakkauslaulun ja pitää juhlapuheen, jonka jälkeen seisova pöytä on valmis. Ruokailun ajan orkesteri soittaa valitsemiani romanttisia rakkauslauluja. Ruuan jälkeen on vuorossa tuttujuttukisaa, hääväen laulantaa morsiusparille (naiset ja miehet erikseen), vieraiden elämänohjeita hääparille, siskojen omien laulujen esitystä, kuukausileikki, kaason (isosiskoni) ja bestmanin puhe sekä polttariporukoiden ohjelma, hääkakun leikkuu ja ennen häävalssia tahdon tehdä poikkeuksen tyypilliseen hääjuhlaan: Sulhanen pitää puheen rakkaudesta ja sitten minä soitan flyygelillä ja laulan sävellykseni Harrille. Näin voimme itse osoittaa rakkauttamme 'todistajien läsnäollessa'. Lopuksi hääpari lähtee ja osa vieraista suuntaa matkansa morsiamen kotiin, jossa odottaa uusi ruokailu ja kahvittelu sekä ihanat 'lapseni' eli 3 sekarotuista koiraa, joille laitetaan isot tyllirusetit kaulaan. Käymme siis vielä kääntymässä kotonani ennen siirtymistä hotellin sviittiin, jossa 'lempi vuosien odotusten jälkeen voi leimahtaa'.

Videokuvaaja kulkee kanssamme koko päivän kotikäynnille asti, että saamme tämän 'sadun' tallennettua itsellemme ihanaksi muistoksi.

Intro  Häät  Ohjelma  Leikit  Muistilista  Puhe  Rakkaus  Hääkuva 1  Hääkuva 2  Hääkuva 3

KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP