KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT   TAIDE KOIRAT SHOP

Etusivu   Koirat esittäytyy   Koira-albumi   Haastattelu   Löytöeläimet   Koiratarhoille   Koiratarinoita  Koiralinkit

Haluatko antaa hyvän kodin kodittomalle? Hanki löytökoira tai kissa!

Jos olet eläinrakas ja olet hankkimassa koiraa, kissaa tai muuta eläintä; hyvä vaihtoehto on antaa koti eläimelle joka on syystä tai toisesta hylätty. Vaikkei uskoisi, niin eläimiä hylätään useita satoja meidänkin maassamme. Kissoja ja koiria jätetään heitteille, mutta onneksi on vielä niitä jotka rakastavat näitä eläinraukkoja.

Itselläni on vain hyviä kokemuksia löytöeläimistä. Kodin olen saanut antaa jo kuudelle koiralle ja äitini kymmenille kodittomille kissoille.

Haluatko sinä auttaa?

Kaikki 5 koiraani olisivat olleet kuolemaan tuomittuja, jollei pieniä ihmeitä olisi tapahtunut.  Lue

Löytöeläimiä Espanjasta

Itse toin ensimmäisen koiran ulkomailta näin: Sain tietoa Espanjan kotimme lähellä sijaitsevasta eläinkaupasta löytökoirista. Soitin oitis koirien pelastuslaitokseen, jossa englantilainen nainen, Halliwell Kim, sopi kanssani tapaamisen. Hän opasti minua löytökoiran viemisessä Suomeen.

Heidän pelastuslaitoksensa on auttanut löytämään kodin jo tuhansille koirille!

Kun huomasin, miten helppoa koiran tuominen Espanjasta oli, toimme sieltä sittemmin vielä 4 lisää. Ja voi mitä koiria! Niin kiitollisia ja persoonallisia ja ihmisrakkaita.

Viisi koiraani on tuotu englantilaisten pitämästä pelastuslaitoksesta (SOS Animals Rescue Center) Costa del Solin Mijaksesta. Viimeisin koira, nimeltä Jacky, tuli P.A.D:n pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitoksen vapaaehtoiset kiertävät Espanjan katuja aina sunnuntaisin ennen koirarankkureiden tuloa ja pyrkivät keräämään niin monta koiraa turvaan kuin pelastuslaitoksilla on mahdollista pitää.

Pelastuslaitos leikkaa, hoitaa ja rokottaa koirat ja pyrkii sitten löytämään sopivia koteja hyljätyille koirille.

Yhdistys nimeltään Espanjan koirat antaai suomeksi tietoa koiran tuomisesta Espanjan pelastuslaitoksista. Lentokummit voivat tuoda haluamasi koiran Suomeen, jolloin saat mennä lentokentälle vastaan uutta ystävääsi. Lue lisää TÄÄLTÄ

Espanjan koirat antaai suomeksi tietoa koiran tuomisesta Espanjan pelastuslaitoksista. LentokJotta koiran tai kissan tuominen tapahtuisi varmasti oikein lakisäteisesti, kannattaa tutustua tähän sivustoon, mistä löydät tämänhetkiset neuvot eläimen tuomiseen ulkomailta: Eviran sivuille

 

Pelastuslaitosten kotisivuja Espanjassa:

http://www.sos-animals.org

http://www.sos-animals.se (Vapaaehtoiseksi Espanjan koiratarhalle, blogi ym.)

http://www.padcatsanddogs.org

http://www.ace-charity.org

http://www.aaahelps.com/index.asp

 

 

 

Löytöeläimiä Tallinnasta ja Virosta

 

Vapaaehtoiset pitävät Tallinnassa koiratarhoja, jonne tulee vuosittain valtava määrä kodittomia koiria ja kissoja. Useat suomalaiset ovat jo tuoneet itselleen uuden ystävän rajan takaa ja suosittelevat sitä lämpimästi muillekin.

 

Pets - Viro

Pets auttaa hylättyjä eläimiä etsimällä niille uudet kodit, sekä keräämällä ruokaa koiratarhoille yli Viron, lääkitsemällä ja tarjoamalla eläinlääkärillistä apua eläinten oloihin löytöeläintarhoilla TÄÄLTÄ

Paiden Paimenkoirat - Suomi ja Viro

Paiden Pakolaiskoirat ry:n tavoitteena on auttaa ja hoitaa Paiden kaupungissa Virossa sekä Suomessa olevia heitteille jätettyjä koiria. TÄÄLLÄ.

Pelastetaan koirat - Suomi ja Viro

Pelastetaan Koirat ry perustettiin Tallinnan koiratarhan, Kodutute Koerte Varjupaikin asukkien elinolosuhteiden parantamiseksi ja uusien kotien löytämiseksi. TÄÄLLÄ         

Rekku Rescue - Suomi ja Tallinna

Yhdistys on kodittomien koirien auttamiseksi ja uusien kotien löytämiseksi. Pyrimme myös vaikuttamaan positiivisesti ihmisten asenteisiin eläimiä kohtaan. Haluamme omalta osaltamme tukea eläinsuojelun edistämistä sekä Suomessa että Virossa. TÄÄLLÄ

          

LÖYTÖELÄIMEN TUOMINEN EU-MAASTA

1. Löytöeläimellä tulee olla lemmikkieläinpassi, johon merkitään eläimen tiedot heisimadotuksesta ja rokotuksista (rabies/penikkatauti).

2. Löytöeläimen viemisestä lentokoneessa tulee ilmoittaa lentoyhtiölle hyvissä ajoin, koska jokaisella lennolla on määrätty määrä eläinpaikkoja. Eläinpaikkojen määrä voi vaihdella lentoyhtiöittäin. Pienet eläimet kuljetetaan kuljetuskassissa ja yli 10 kiloiset ruumassa kuljetuslaatikossa.

3. Ennen eläimen viemistä koneeseen, sille annetaan rauhoittava lääke, jonka saa eläinlääkäriltä.

4. Lemmikkieläinpassin, tunnusmerkinnän, rokotuksen, leikkauksen ja rauhoittavan lääkkeen sekä eläinlääkärin todistuksen annon hoitaa pelastuslaitoksen edustaja tai eläinlääkäri, jollei toisin sovita.

5. EU-maissa Ruotsia lukuunottamatta ei ole karanteenia, mutta eläimen on oltava tunnistusmerkitty standardin mukaisella mikrosirulla tai selkeästi luettavalla tatuoinnilla.

Huom! Tarkista vielä viimeisimmät vaatimukset täältä

 

Löytöeläimiä Suomesta

 

Suomesta käsin on helppo etsiä itselleen sopivaa elinkumppania. Suomen kunnat on jaettu alueisiin myös löytöeläinten suhteen, joten on hyvä tietää tämä:

 

Jos kadotat, tai löydät koiran, kissan, tai muun harrastuseläimen, ilmoita saman tien paikkakuntasi poliisiin tai löytöeläinhoitolaan. Poliisi antaa sitten yhteystiedot paikkakunnan löytöeläinhoitolaan.

 

Löytöeläinhoitoloista voi tiedustella sopivaa 'kaveria' ja käydä jopa katsomassa ja tutustumassa niihin. Eläimen saa kotiin koeajaksi, jos vaikka ilmeneekin allergiaa tai muita ongelmia. Hoitolat perivät pienen maksun, mutta yleensä siihen sisältyy rokotukset. Varsinkin Helsingin alueen eläinklinikalle kertyy väliin niin paljon kissoja ja koiria, että he joutuvat lopettamaan nuoria ja terveitäkin yksilöitä, koska niille ei ole löytynyt kotia. Viattomat eläimet joutuvat kärsimään ihmisten julmuuden ja kovasydämisyyden  tähden.

 

 

Eläinlinkit

 

Kattava linkistö seuraavista kohteista:  eläinhoitolat, eläintarhat, koirahoitolat, eläinsuojelu jne.

täältä

 

 

 

 

 

Kokemus löytöeläimistä

"Olen hakenut kissoja katastrofi yhdistyksestä, ladon alta, koiria koirakodeista, 'vahinko pentuja' maalta jne.. Jokaisessa tapauksessa olen ollut onnellinen saadessani antaa orvolle kodin. Antaessaan saa - se pätee myös eläinten kanssa, joista jokainen on oma ihana persoonansa."

       Kerro oma tarinasi

Jos sinulla on omakohtaisia kokemuksia löytöeläimistä... Kirjoita niistä minulle!

Julkaisemme kirjoituksia täällä koirasivuilla. Kuvan voit laittaa myös liitteenä mukaan!  (Klikkaa koiraa)

Lue kertomuksia

Etusivu   Koirat esittäytyy   Koira-albumi   Haastattelu   Löytöeläimet   Koiratarhoille   Koiratarinoita  Koiralinkit

KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP