Musiikin synty   CD esittelyt   Sanat   Nuotit   Keikat   Keikalta  Videontekoa   Videontekoa   Net Shop

 

MIA JOKI

'Aamuruskon maa'

GospelSinfoniaa

Välimeren rytmein

 

 

CD

Kuudennen CD:n 'Aamuruskon maa' musiikkityyliä voisi kuvailla Gospel-sinfoniaa Välimeren rytmein. Levylle on koottu suosituimmat kappaleet viimeisen seitsemän vuoden ajalta.

Ulkoasu: Kannen pylväiköt kuvattiin jykevästä ja Suomen kauneimmaksi rakennukseksi ristitystä Helsingin Tuomiokirkosta. Kuvat aamuruskon taivaasta taas kertovat Jumalan ihmeellisistä asuinsijoista, minne jokainen kristitty tahtoo olla matkalla.

Musiikkityyli: Levy antaa kuulijalle monipuolisen musiikkielämyksen: Syvät, herkät balladit vaihtuvat yllättäen nopeisiin lattaribiiseihin. Välillä soi aurinkoinen reggae ja sitten taas dramaattinen 'mustalaisviulu'. Poppia ei ole unohdettu, muttei myöskään jousiorkestereiden ja herkkien kanteleiden 'taivaallista' tunnelmaa... CD:n musiikin tunnelma vaihtelee ja koskettaa!

Sanoitukset: Sanoitukset kertovat mm. maapallon synnystä, ihmisen ja Jumalan suhteesta, tosikertomuksesta kahden nuoren katoamisesta jne. Yhdessä laulussa ihminen kaipaa syvempään suhteeseen Jumalansa kanssa, toisessa sydän laulaa kiitosta. Sanoituksiin on kiteytetty myös upeimpia kohtia Raamatusta kuten korinttolaiskirjeen 'Rakkaus on pitkämielinen...', sekä Jesaja 53. 

Tällä hetkellä...

Viimein se tapahtui, levy ja DVD on julkaistu ja niitä saa tilattua Net Shop sivulta.

DVD julkaistiin 8.9.2015. DVD:ltä löytyy kaikki kappaleet sekä musiikkivideoina, että musiikkitaustavideoina, mihin voi laulaa itse päälle! Lue DVD:stä.

 

Valitut kappaleet

Vuonna 2015 tuli kuluneeksi tasan 25 vuotta siitä, kun sävelsin ensimmäisen lauluni. Nyt lauluja on kertynyt 286 kappaletta, mutta vain noin 30% sävellyksistä päätyy ns. keikkakansioon, joita esitetään kuulijakunnalle tilaisuuksissa ja konserteissa. Yleisöä eniten koskettavat laulut, sekä itselleni henkilökohtaisesti tärkeimmät laulut on valittu tällä uudelle CD:lle.

 

CD:lle valittuja kappaleita ovat:

'Aamuruskon maa'

'Rakkaus'

'Luominen'

'Suuri Jumala'

'Ikuisen elämän'

'Että meillä rauha olisi'

'Taivas'

'Aamuruskon maa'

'Herra suojele kansaamme'

'Tuuli viestin tuo'

'Minun sieluni kiittää'

'Älkää murehtiko'

'Siis valvokaa'

 

Levyn kappaleiden sanoitukset ja akordit löydät täältä.

CD:n taustaa

"Edellinen levyni 'Kuin kyyhkynen' sai suureksi ilokseni hyvän vastaanoton kaiken ikäisiltä kuulijoilta.

Innostavaa oli kuulla ihmisten kysyvän: 'Milloin teette uuden levyn, mulla on jo kaikki edelliset' tai 'tehkää nyt äkkiä se uus levy!'.

Tulevalla levyllä haluamme säilyttää samantyylisen musiikkilinjauksen, mitä edellisellä soololevylläni oli, tyyliä voisi kutsua 'Gospel-sinfoniaksi'. Kuitenkin jokaista kappaletta personoidaan sen sanoituksiin ja tunnelmaan sopivaksi jousiorkestereiden lisäksi esim. kastanjeteilla, 'Havaiji' kitaralla, 'mustalaisviuluilla' jne.

Nimi 'Aamuruskon maa' kertoo siitä maasta, johon haluan olla itse matkalla, ja jonne sydämestäni toivoisin kaikkien muidenkin matkaavan. Se on uusi maa, jossa kyyneleemme pyyhitään pois, sairautemme ja tuskamme on kadonnut. Se on maa, missä pieni lapsi leikkii leijonan kanssa, missä ovet voi pitää auki ilman pelkoa ryöstäjistä. Ilo ja rauha asuvat siinä maassa, missä tiet ovat kultaa ja kaikki on sanomattoman kaunista. Parasta tuossa 'Aamuruskon maassa' on kuitenkin se, että viimeinkin saamme nähdä omin silmin Hänet, rakkaan Jeesuksen, johon uskon koko sydämestäni. Siellä saan koskettaa Häntä ja puhutella Häntä kasvoista kasvoihin. Tuota hetkeä odotan enemmän kuin mitään koko maailmassa!

 

CD'n tunnuskohta:

Raamatun kauneimpia Taivaasta kertovia kohtia löytyy sen viimeisestä kirjasta, jonka on kirjoittanut Johannes. Tässä hän kertoo:

Minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.

Minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."

Ilmestyskirja 21:1-4

Ensiesittely:

Ennen 'Aamuruskon maa' CD:n varsinaista julkaisua esittelimme sen kappaleet: Yhteisvastuukonsertissa Tesoman Kirkossa Tampereella 25.3.2012,  HNMKY:n Avioliittoleirillä Pieksämäellä 15.7.2012 ja 'Sydänten illassa' Alajärven Kirkossa 14.10.2012.

Uudet kappaleet esitettiin Multimediatapahtuman aikana, josta saimme niin paljon positiivista palautetta, että toteutimme kokonaisen kiertueen Multimediakonsertti-nimikkeen alla.

Multimediakonserttikiertue 2013-2014

- 16.6.2013 Viialan Sampola, VIIALA

- 3.7.2013 Kaukolan Galleria-Kirkko, SOTKIA

- 15.7.2013 HNMKY:n Avioliittoleiri, PIEKSÄMÄKI

- 20.7.2013 Bergvikin toimintakeskus, BERGVIK

- 8.8.2013 Keskustori sekä Vanha Kirkko, TAMPERE

- 29.8.2013 Vankilan kirkkosali, KYLMÄKOSKI

- 3.12.2013 Kristillinen koulu, VAASA

- 29.12.2013 Saalem seurakunta, TOIJALA

- 23.1.2014 Sääksmäen kirkko, SÄÄKSMÄKI

- 27.1.2014 Riihimäen vankila, RIIHIMÄKI

- 7.2.2014 Alajärven koulu, ALAJÄRVI

Multimediakonsertissa iso 3x3-metrinen screeni pystytetään esiintymispaikalle, josta näytämme musiikkivideoina kaikki samanaikaisesti livenä esitettävät Aamuruskon maa CD:n kappaleet. Tarjolla on siis musiikkia, puheita, valoja ja videoita.

Tervetuloa multimediakonserttikiertueellemme katsomaan mm. sitä, kuinka maailma syntyi...

 


'Aamuruskon maa' CD:n sisäsivujen ja takakannen ensimmäiset versiot

Musiikin synty   CD esittelyt   Sanat   Nuotit   Keikat   Keikalta  Videontekoa   Videontekoa   Net Shop