KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP

 MIART       Taidegalleria       Enkelitöiden synty      Curriculum Vitae      Media

Enkeleiden synty sydämestä paperille

Kaikki lähti vanhimman sisareni yllättävästä ideasta pistää taiteilijan tyttärille sivellin käteen ja perustaa enkelinäyttely. Aikaa annettiin kolme kuukautta. Pikku tyttöni oli silloin vastasyntynyt ja mietin kaksi kertaa, miten mahtaa käydä. Mutta elämässä täytyy olla haasteita ja tällä asenteella otin sisarieni lailla värit esiin. Mikä olisikaan ihanampi aihe, kuin valon enkelit, ne, jotka ovat saaneet Jumalalta käskyn suojella meitä elämän poluilla.

 

Iso kupillinen Capuchinoa, laatikollinen värejä ja isän taidepaperilehtiö, siinä kaikki. Ja mikä tärkeintä: pieni rukous enkeleiden johtajalle, maan ja taivaan Jumalalle: 'Anna minulle taidollisuutta, luomaan kuvia Sinun maailmoistasi ja sinun kunniaksesi' - sitten työ voi alkaa..

 

< Enkeli 'Gabriel' työn alla

 

Enkeleistä maailma puhuu paljonkin, voi sanoa, että jokaisen mielikuvitusmaailmaan sopii ainakin yksi enkeli. Minulle enkeli on jotain kovin paljon tärkeämpää. Enkeli on todellinen henkiolento, joka liikkuu rajattomasti taivaassa ja maan päällä, meidän ihmisten keskellä. Valon enkelit ovat Jumalan sotajoukkoa, jotka taistelevat niiden puolesta, jotka rukoilevat Jumalaa. Pimeyden enkelit taas, toimivat vastapuolella. Halusin tietystikin piirtää valon enkeleitä ja koska Raamatussa mainitaan vain miehen nimisiä enkeleitä, keskityin piirtämään heitä.

'Taivainen sävel' syntyy ensin hahmotellen..

Tarkka katse soittavaan käteen, keskittynyt ilme. Harpun jouset jätän myöhemmäksi.

Värejä aloitan hahmottelemaan seuraavaksi, taivaassa niitä tuskin säästellään. Valot ja varjot täytyy löytää oikeassa suhteessa.

Enkeli saa siivet selkään ja voimakkaan violetin kauluksen. Väliin katson työtä kauempaa, että värit ja mittasuhteet säilyvät oikeina, ne vääristyvät muuten helposti.

Kultaliitu tuo taustaan 'taivaallisen silauksen'. Piirrän kullalla myös jouset harppuun. Mattakulta kehys valittiin rajaamaan työ. 'Taivainen sävel' on valmis.

Tämä valtavan kokoinen enkeli oli todellinen työrupeama. Siivet saivat elävän pinnan sinisen eri sävyillä. Liukuvärjäys vaati kärsivällisyyttä.

Tahdoin pukea enkelin liinavaatteeseen, josta voi erottaa valojen ja varjojen leikittelyn. Taustalle alkoi syntymään köynnös, joka nousee kohti taivasta.

Olennaista tässä työssä oli suuri enkeli ja pieni lintu; kuinka Jumala välittää vähäisistäkin ja tahtoo enkelin auttavan linnun vapaaksi.

Työ nimeltä 'Vapauteen' valmistui kovan työn tuloksena. Enkeli sai vielä pienen hymyn huulilleen ja paksun kultakehyksen ympärilleen.

 

Entä keitä enkelit oikeasti ovat? Katso.

 MIART       Taidegalleria       Enkelitöiden synty      Curriculum Vitae      Media

KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP